8-ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 27/05-03/06

1η ΗΜΕΡΑ: Σμύρνη–Παμούκαλέ    

Αναχώρηση από Αθήνα προς Σμύρνη με πτήση της PEGASUS στις 12.45.  Άφιξη στο αεροδρόμιο της  Σμύρνης στις 14.00.  Άμεση επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό το Παμούκαλε), όπου θα φθάσουμε νωρίς το απόγευμα. Το Παμουκαλέ (Φρούριο του Βαμβακιού) είναι φημισμένο για την ασυνήθιστη φυσική ομορφιά του με τις θερμές πηγές και τα ιαματικά λουτρά με τα ασβεστούχα άλατα. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 5*. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: Παμούκαλέ –Ικόνιο

 Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, περιήγηση στο Παμούκαλέ και την Ιεράπολη,  ένα θαυμαστό αξιοθέατο που συνδυάζει ένα μοναδικό φυσικό τοπίο με μια εντυπωσιακή αρχαία πόλη. Για το λόγο αυτό προστατεύεται από την UNESCO ως μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Εδώ μαρτύρησε σύμφωνα με την παράδοση ο Απόστολος Φίλιππος και η εκκλησία που του αφιερώθηκε συνέβαλε καθοριστικά στη σπουδαιότητα που απόκτησε η πόλη κατά τους Βυζαντινούς χρόνους, όταν έγινε επισκοπικό κέντρο. Στη συνέχεια  αναχώρηση για το Ικόνιο, όπου θα φθάσουμε μετά από 5 -6 ώρες περίπου. Ενδιάμεση στάση για γεύμα.  Το απόγευμα άφιξη στο Ικόνιο, την πολιτεία της στέπας και αυτή που συγκεντρώνει τα σημαντικότερα μνημεία του μουσουλμανικού πολιτισμού. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4*. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: Ικόνιο –Aksaray- Προκόπι

Περιήγηση στο Ικόνιο και επίσκεψη στο μαυσωλείο του Μεβλανά, του ιδρυτή του τάγματος με τους περιστρεφόμενους δερβίσηδες.   Στη συνέχεια αναχώρηση για το λεκανοπέδιο της Καππαδοκίας. Εδώ, το έδαφος  αποτελείται από ηφαιστειακό υλικό, από το οποίο ξεπροβάλουν εντυπωσιακοί βραχώδεις σχηματισμοί, που μοιάζουν με μανιτάρια, σφήνες, καρφιά ή μαχαίρια σε άσπρη, κίτρινη ή πράσινη απόχρωση. Μετά από μία στάση στο Aksaray ( αρχαία Αρχελαΐδα), όπου θα επισκεφθούμε  το Σουλτάν Χανί, το μεγαλύτερο σελτσούκικο σουλτανικό καραβάνσαράι της Ανατολίας, ( χτίστηκε το 1229 μ.Χ.), άφιξη στο Προκόπι. Εδώ σώζονται ακόμα σπίτια και αρχοντικά μοναδική ομορφιάς, από την εποχή που ανθούσε εδώ η ελληνική κοινότητα  καθώς επίσης και ένα πλήθος από μοναστήρια λαξευμένα στους βράχους , αφού στην περιοχή αυτή άνθισε ο χριστιανισμός. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4* ή 5*. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ:  Κόραμα -Άβανος -Σινασσός

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για το Υπαίθριο Μουσείο Göreme ( Κόραμα), το οποίο έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO, ως μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Εδώ, η ηφαιστιογενής πέτρα λαμβάνει περίεργα σχήματα σε μία κοιλάδα γεμάτη από σκαλωσιές και υπόγεια περάσματα μέσα από τους βράχους, που οδηγούν μέσα από διακλαδώσεις στα μοναστήρια και τις εκκλησίες, που συναντούμε σε μεγαλύτερη πυκνότητα από οπουδήποτε αλλού στην Καππαδοκία. Περιήγηση στα λαξευτά μοναστηριακά συγκροτήματα, μοναδικά δείγματα της μοναστικής παράδοσης της περιοχής,  με αγιογραφίες που σώζονται ακόμη και χρονολογούνται από τον 4ο έως το 13ο αιώνα μ.Χ. Στη συνέχεια, περνώντας από το μυστηριώδες φαράγγι Τσαβουσίν, φθάνουμε στο βόρειο άκρο της Καππαδοκίας, που ορίζεται από τον ποταμό Άλυ ( Κόκκινο Ποταμό ), όπου το τοπίο είναι πανέμορφο, ιδιαιτέρα την άνοιξη. Επόμενος σταθμός μας είναι το χωριό Άβανος, με τα παραδοσιακά, πέτρινα σπίτια του και την περιοχή παραγωγής των πολυφημισμένων αγγείων της

Καππαδοκίας. Στη συνέχεια, περιήγηση στη Σινασσό, την παλαιότερη ανθηρή ελληνική κοινότητα και το πνευματικό κέντρο της περιοχής. Στη Σινασσό έζησε ένα δραστήριο και συμπαγές τμήμα ελληνικού πληθυσμού, ενώ είναι γνωστή και ως «Αθήνα της Ανατολής», λόγω της καθαρότητας και της ομορφιάς της ελληνικής γλώσσας που μιλιόταν από τους κατοίκους της. Εδώ, θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπή ναό των «Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης», όπου τελείται λειτουργία μία φορά κάθε χρόνο με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. Προαιρετική νυχτερινή έξοδος.

 

5η ΗΜΕΡΑ: Μαλακοπή – Καρβάλη -Ιχλάρα -Περίστρεμμα -Προκόπι

Ολοήμερη ξενάγηση στη βραχώδη Καππαδοκία. Πρώτος σταθμός είναι η Μαλακοπή, η μεγαλύτερη και καλύτερα διατηρημένη υπόγεια πόλη της Καππαδοκίας, που φθάνει σε βάθος τα 85 περίπου μέτρα και διαρθρώνεται σε 8 επίπεδα που έχουν σκαφτεί μέσα στο έδαφος και περιλαμβάνουν αποθήκες, σπίτια καθώς επίσης και πλήθος εκκλησιών. Η Μαλακοπή αποτελούσε μία από τις σημαντικότερες ελληνικές κοινότητες με τους Έλληνες κατοίκους της να υπερβαίνουν αριθμητικά τον τουρκικό πληθυσμό και να μιλούν ένα αρχαιότατο ιδίωμα της ελληνικής γλώσσας  μέχρι το 1924. Επόμενος σταθμός μας είναι η Καρβάλη. Ο παραδοσιακός αυτός ελληνικός οικισμός με τα πέτρινα σπίτια και τα αρχοντικά, που απλώνονται γύρω και μέσα στους βράχους, έχει κηρυχτεί διατηρητέος. Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού, η οποία οικοδομήθηκε το 385 μ.Χ. από το βυζαντινό αυτοκράτορα Θεοδόσιο ( σήμερα έχει μετατραπεί σε τζαμί). Γεύμα και στη συνέχεια αναχώρηση την Ιχλάρα και το Περίστρεμμα, δύο περιοχές γεμάτες από φαράγγια άγριας φυσικής ομορφιάς,  μοναστικά συγκροτήματα και λαξευτές σε βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησίες, στις οποίες διασώζονται αρκετές αγιογραφίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: Προκόπι -Αφιόν Καραχισάρ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για το Ικόνιο. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και μία βόλτα στην πόλη. Αναχώρηση για το Αφιόν Καραχισάρ, όπου θα φθάσουμε το απόγευμα. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 5*, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

7η ΗΜΕΡΑ: Αφιόν Καραχισάρ -Σαλιχλί -Σμύρνη

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση από το Αφιόν Καραχισάρ για τη Σμύρνη. Ενδιάμεση στάση στα Κούλα, που από τον 18ο αιώνα ήταν σημαντικό ταπητουργικό κέντρο με ελληνική κοινότητα που άκμαζε χάρη στην παραγωγή και το εμπόριο έγχρωμων νημάτων. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι τα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής παραδοσιακά σπίτια, που αντικατόπτριζαν την ευημερία των Ελλήνων. Στη συνέχεια, περνώντας από το Σαλιχλί και το Νυμφαίο ( Kemalpasa), φθάνουμε στη Σμύρνη. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια και γεύμα. Ελεύθερος χρόνος. Προτείνουμε μία επίσκεψη στο παραδοσιακό παζάρι της πόλης. Αξίζει επίσης να περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια του Alsancak και να πιείτε τον καφέ ή το ποτό σας σε ένα από τα πολλά καφέ και εστιατόρια που βρίσκονται στην παραλία της Σμύρνης ( μία όμορφη ζώνη περιπάτου που εκτείνεται από το   Alsancak έως το παλιό τελωνείο που σήμερα έχει μετατραπεί σε σύγχρονο εμπορικό κέντρο – Konak Pier).   Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: Σμύρνη –Αθήνα

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, μεταφορά στο αεροδρόμιο και στις 11.15 πτήση προς Αθήνα με την Pegasus airlines.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τιμή κατ’ άτομο: 590 €

Επιβάρυνση μονόκλινου: 115 €

 

Περιλαμβάνει:

1. Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα –Σμύρνη –Αθήνα

2. Πούλμαν καινούριο, πολυτελές , κλιματιζόμενο για μεταφορές –περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

3. 7 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία 4* & 5*

4. Ελληνόφωνο ξεναγό

 

 Δεν περιλαμβάνει:

1. Εισόδους στους αρχαιολογικούς χώρους

2. Μεσημεριανά γεύματα κατά τη διάρκεια των εκδρομών σε τοπικά εστιατόρια

3. Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα