HΠΑ-ΒΟΣΤΩΝΗ-ΚΑΤΑΡΑΚΤΕΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περιπλάνηση και Εξερεύνηση

Η σύγχρονη πόλη του φωτός, η Μέκκα της οικονομίας είναι η πόλη που κρύβεται στις καρδιές και στα όνειρα όλων μας. Η πόλη που έχει τους περισσότερους ουρανοξύστες, το μεγαλύτερο λιμάνι, τη μεγαλύτερη αίθουσα Θεάτρου, το μεγαλύτερο εμπορικό κατάστημα, την πιο μοντέρνα Λυρική Σκηνή και το μεγαλύτερο μουσείο του Δυτικού ημισφαιρίου. Η Νέα Υόρκη, η πόλη με τα χίλια πρόσωπα, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, δεν έχει περάσει τυχαία στο συλλογικό υποσυνείδητο ως πρωτεύουσα του κόσμου. Μουσεία σύγχρονης τέχνης, κτίρια που σε κάνουν να αισθάνεσαι ανύπαρκτος, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα: η Νέα Υόρκη δεν έχει «λίγο απ’ όλα», τα έχει όλα στον υπερθετικό βαθμό!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η εξαγορά του Μανχάταν

 

Οι ρίζες της ονομασίας του Μανχάταν χάνονται στα βάθη των αιώνων. Πιστεύεται ότι προέρχεται από τη γλώσσα των Αλγκονκούιαν – των παλαιότερων γνωστών κατοίκων της περιοχής – και σημαίνει «λοφώδες νησί». Επί αιώνες, αποτελούσε μία από τις σημαντικότερες περιοχές αλιείας και κυνηγιού για τους ιθαγενείς.

Από την πρώτη στιγμή που οι Ευρωπαίοι πάτησαν το πόδι τους στο Νέο Κόσμο, το Μανχάταν τράβηξε την προσοχή τους. Είδαν ένα τεράστιο λιμάνι, φυσικά προστατευμένο από τις θύελλες του βόρειου Ατλαντικού, αλλά και από κάθε επίδοξο εισβολέα, χωρίς ακραίες καιρικές συνθήκες και με πρόσβαση στο εσωτερικό της αμερικανικής ηπείρου, μέσω του ποταμού Χάντσον.

Το 1624 η Ολλανδική Εταιρία Ανατολικών Ινδιών (Dutch West India Company)  ίδρυσε στο νότιο τμήμα του νησιού το Νέο Άμστερνταμ, ως ένα σταθμό εμπορικών συναλλαγών. Δύο χρόνια αργότερα, έφτασε στην περιοχή ως νέος κυβερνήτης ο Πίτερ Μίνουιτ και η πρώτη ενέργειά του ήταν να αγοράσει το Μανχάταν από τους Ινδιάνους. Ως αντάλλαγμα, προσέφερε εμπορεύματα, αξίας 60 φιορινιών (24 δολαρίων). Το γεγονός αυτό μας είναι γνωστό από μία επιστολή προς τη διοίκηση της Ολλανδικής Εταιρίας.

Σύμφωνα, πάντως, με τους σύγχρονους ερευνητές, οι ιθαγενείς πρέπει να  αγνοούσαν την έννοια της μόνιμης ιδιοκτησίας γης, δεδομένου ότι κινούνταν διαρκώς. Δημιουργούσαν καταυλισμούς όπου έβρισκαν τροφή και όταν η εποχή άλλαζε εγκατέλειπαν την περιοχή.

Όταν συμφώνησαν στην πώληση του Μανχάταν, στην καλύτερη περίπτωση – λένε οι ιστορικοί – θεώρησαν ότι παραχωρούσαν τα δικαιώματα κυνηγιού και αλιείας στους Ολλανδούς, οι οποίοι με τη σειρά τους το 1667 (με τη συνθήκη της Μπρέντα) παρέδωσαν στους Άγγλους το Νέο Άμστερνταμ, που μετονομάστηκε σε Νέα Υόρκη και ουσιαστικά τους παρέδωσαν τα κλειδιά της ιστορίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Μεγάλο Μήλο»

 

Το Μεγάλο Μήλο… Τι σχέση μπορεί να έχει ένα τέτοιο πάντρεμα λέξεων με τη Νέα Υόρκη; Στην ουσία απολύτως καμία αλλά αξίζει να μάθετε την ιστορία της και γιατί όχι; Να εντυπωσιάσετε στις συζητήσεις με τις παρέες σας!

 

Πάμε λοιπόν πολύ πίσω στον χρόνο, κάπου στον Ιανουάριο του 1920, όταν ο Τζον Φιτζέραλντ, συντάκτης της στήλης των ιπποδρομιών στη New York Morning Telegraph άκουσε για πρώτη φορά τη φράση «Μεγάλο Μήλο» από δύο Αφροαμερικανούς σταβλίτες της Νέας Ορλεάνης, οι οποίοι αποκαλούσαν έτσι τον ιππόδρομο της Νέας Υόρκης!!! Η φράση αυτή του άρεσε τόσο πολύ λοιπόν που τη χρησιμοποιούσε στην εφημερίδα του κάθε φορά που αναφερόταν στον ιππόδρομο. Μάλιστα, δεν δίστασε να την χρησιμοποιήσει ακόμη και στο άρθρο του για τους ιππικούς αγώνες, στους οποίους αναφέρθηκε με τον τίτλο «Γύρω από το Μεγάλο Μήλο».

 

Λίγο αργότερα, το 1930, ένα νέγρικο συγκρότημα τζαζ άρχισε να αποκαλεί «The Big Apple» το Χάρλεμ και γενικότερα την πόλη της Νέας Υόρκης, με τη δικαιολογία ότι ήταν η παγκόσμια πρωτεύουσα της τζαζ.

 

Και καθώς τα χρόνια περνούσαν, το 1971, έφτασε η ώρα να χρησιμοποιήσει αυτή την φράση και ο πρόεδρος του Αμερικανικού Οργανισμού Τουρισμού για την εκστρατεία της διαφήμισης της μεγαλούπολης!

 

Παρ’ όλα αυτά οι απόψεις σχετικά με τις ρίζες της φράσης έρχονται σε αντιπαράθεση καθώς πολλοί είναι και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για έκφραση διαδεδομένη κυρίως στον κόσμο της τζαζ, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για κάποιο χορό!

 

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η ερμηνεία της έχει ταιριάξει εξ’ ολοκλήρου με την ιστορία… του Τζον Φιτζέραλντ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (Πτήση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη-ίνδαλμα των Ηνωμένων Πολιτειών, τη Νέα Υόρκη. Τo «Big Apple» όπως ονομάζεται από τους Αμερικανούς, είναι το οικονομικό, ασφαλιστικό, εμπορικό, πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο της χώρας. Είναι η πολυπληθέστερη πόλη της Αμερικής, η πόλη που έχει τους περισσότερους ουρανοξύστες, η πόλη με το μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου, η πόλη με το μεγαλύτερο μουσείο του δυτικού ημισφαιρίου, η πόλη με τη μεγαλύτερη αίθουσα Θεάτρου στον κόσμο, η πόλη με τη μεγαλύτερη νεογοτθικού ρυθμού εκκλησία στον κόσμο, η πόλη με το μεγαλύτερο εμπορικό κατάστημα στον κόσμο, η πόλη με την πιο μοντέρνα λυρική Σκηνή στον κόσμο. Η μητρόπολη του κόσμου. Μέσα της χωράνε όλοι οι λαοί και όλες οι φυλές. Γιάπηδες και φρικιά, γυαλιστερές λιμουζίνες και άστεγοι, χρώματα σ΄ όλες τις παραλλαγές, συνεχής κίνηση. Μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Μια ζούγκλα που σε προκαλεί να την εξερευνήσεις. Άφιξη, υποδοχή από τους συνεργάτες μας, μεταφορά και τακτοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Μανχάταν, το νησί όπου κτυπάει η καρδιά της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (1η 4ωρη ξενάγηση)

Πρωινή αναχώρηση για την πλούσια 4ωρη περιήγησή μας στο Lower Manhattan. Θα περάσουμε από το Empire State Building, το κτήριο της Flatiron, το Village, το Soho, τη «Μικρή Ιταλία», την Chinatown, τη Γέφυρα του Μπρούκλιν, το κτήριο του Woolworth, το «Σημείο Μηδέν» – «Ground zero» & Freedom Tower, τη Wall Street και τέλος την αποβάθρα στο Battery Park για τις απαραίτητες φωτογραφίες με φόντο το Άγαλμα της Ελευθερίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (2η 4ωρη ξενάγηση + 2ώρη κρουαζιέρα στον ποταμό Χάτσον)

Κατά τη σημερινή 2η πρωινή 4ωρη ξενάγησή μας στην πόλη θα συνδυάσουμε τις επισκέψεις μας με πούλμαν και με τα πόδια. Ξεκινάμε με το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου, το Lincoln Center και το Conservatory Garden στο Central Park. Συνεχίζουμε με το Αμερικάνικο Μουσείο Φυσικής ιστορίας, το μεγαλύτερο στον κόσμο (εξωτερικά), το κτήριο Ντακότα (John Lennon), τον Άγιο Ιωάννη (St. John the Divine), το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, τον Καθεδρικό στο Riverside, τον τάφο του Στρατηγού Γκραντ, τη λεωφόρο του Dr Martin Luther King, το Apollo Theater και την πλατεία Ellington. Στη συνέχεια, πεζοί, θα δούμε εξωτερικά το  Ωδείο,  το Μουσείο του Γκουγκενχάιμ, το Metropolitan Museum και το ξενοδοχείο Πλάζα. Πάλι στην 5η Λεωφόρο για να δούμε το Grand Central, το κτήριο της Chrysler, το Tudor City και τα Ηνωμένα Έθνη. Στο τέλος της ξενάγησής μας το πούλμαν θα σας μεταφέρει στην αποβάθρα, για να επιβιβαστείτε στο πλοιάριο για μια 2ωρη βόλτα-κρουαζιέρα στον ποταμό Χάτσον. Μια όμορφη κρουαζιέρα-εμπειρία, που θα σας δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσετε το Μανχάταν με τους ουρανοξύστες του από την πλωτή πλευρά. Φανταστικό θέαμα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο με τον αρχηγό σας με τοπικό μεταφορικό μέσο*. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

 

*Κατά τη διάρκεια της  ξενάγησής μας μπορείτε να αποσπασθείτε και να εξειδικεύσετε την επίσκεψή σας σε κάποιο μουσείο ή μνημείο που σας ενδιαφέρει και να επιστρέψετε μόνοι σας στο ξενοδοχείο όποτε επιθυμείτε. Ο αρχηγός μας θα σας έχει πλήρως κατατοπίσει στο πώς να κυκλοφορείτε στην πόλη και να κάνετε χρήση των ΜΜΜ.  Εξ’ άλλου και το ταξί είναι πολύ προσιτό.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Ημέρα ελεύθερη. – Προαιρετική εκδρομή στη Φιλαδέλφεια και το Ατλάντικ Σίτυ.

Ημέρα ελεύθερη ή προαιρετικά: επίσκεψη μουσείων με τον αρχηγό μας για όσους επιθυμούν, εκπτωτικό κέντρο Woodbury Commons Premium Outlet ή ολοήμερη εκδρομή στην Φιλαδέλφεια και το Ατλάντικ Σίτυ.

Μια ακόμη ελεύθερη μέρα για όσους παραμείνουν στο «νησί» για να χορτάσουν «το Μεγάλο Μήλο». Με τον αρχηγό σας συνεχίζεται την περιήγηση περπατώντας και με το metro, στο κέντρο του Μανχάταν. Xαθείτε στα κομψά καταστήματα της 5ης Λεωφόρου, που είναι τόσο όμορφη αυτήν την εποχή ή συνεχίστε με μια βόλτα με άμαξα μπροστά από το περίφημο ξενοδοχείο Πλάζα, σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης. Απολαύστε μια διαδρομή γύρω από το Σέντραλ Πάρκ,. Με το αρχηγό μας επισκεπτόμαστε – όσοι το επιθυμείτε –  το Μητροπολιτικό Μουσείο ή το παράρτημά του στο βόρειο Harlem The Cloisters, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Μουσείο Guggenheim, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (ΜΟΜΑ) ή το παράρτημά του στο Queens PS2. Απευθυνθείτε επίσης στον αρχηγό σας για να σας ενημερώσει πως μπορείτε εναλλακτικά να επισκεφθείτε προαιρετικά την Φιλαδέλφεια και το Ατλάντικ Σίτυ.

Το βραδάκι μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Ροκφέλερ Σέντερ. Για όσους το επιθυμούν, το Versus μπορεί σήμερα να κανονίσει τη μετάβαση (προαιρετικά) στο εκπτωτικό κέντρο Woodbury Commons Premium Outlet το πρωί και την επιστροφή σας στην πόλη αργά το απόγευμα.

 

Η προαιρετική εκδρομή στη Φιλαδέλφεια και στο περίφημο Ατλάντικ Σίτι είναι μια όμορφη διαδρομή 200 km, που περνά από την ιστορική πόλη της Φιλαδέλφειας, την πρώτη πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, την πόλη όπου ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία της χώρας στις 4/7/1776. Θα δούμε το λόφο με το Μουσείο Τεχνών, το παλιό υδραγωγείο και το πάρκο  Fairmount πάνω στον ποταμό Schuylkill, το παλιό κεντρικό τμήμα της πόλης που σχεδιάστηκε από τον ιδρυτή της William Penn με το Δημαρχείο, την Πλατεία και τη Liberty Bell, τη Φιλοσοφική Εταιρεία με ιδρυτή τον Benjamin Franklin και τα παλιά σπίτια της περιοχής Society Hill. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο χαριτωμένο θέρετρο του Ατλάντικ Σίτυ, με την εντυπωσιακή νυχτερινή ζωή όλο το χρόνο. Φωτισμένα καζίνο, club, εστιατόρια και το εντυπωσιακό παραλιακό Boardwalk (τίτλος της ομώνυμης κινηματογραφικής σειράς), συνθέτουν ένα θέαμα που θα σας μείνει αξέχαστο. Η επιστροφή  στη Νέα Υόρκη είναι  αργά το απόγευμα. Για όσους δεν ακολουθήσουν την εκδρομή, η Νέα Υόρκη έχει φυσικά δραστηριότητες για όλα τα γούστα: Μπορείτε να επισκεφθείτε τα πολυκαταστήματα, αλλά και τα μικρά και μεγάλα μαγαζιά του κέντρου, τα ιδιαίτερα κτίρια/μουσεία ιστορίας της πόλης και των μεταναστών της, να περπατήσετε στη γέφυρα του Brooklyn, στο Brooklyn Promenade, στη γειτονιά του παλιού λιμανιού South Street Seaport, να χαθείτε στα δρομάκια της Chinatown, να δείτε τα υπαίθρια μουσικά συγκροτήματα στο Central Park, ακόμα και να πετάξετε με ελικόπτερο πάνω από το Μανχάταν – μία εμπειρία που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη. Ο αρχηγός σας θα σας προτείνει και θα σας κατευθύνει σε αυτό που σας ταιριάζει. Προτάσεις για το βράδυ είναι να παρακολουθήσετε μία παράσταση στο Μπρόντγουεϊ, καθώς και το δημοφιλές JAZZ CLUB ΒΒ Kings της Νέας Υόρκης.

 

5η ΗΜΕΡΑ : ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΙΑΓΑΡΑ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό τους περίφημους καταρράκτες του Νιαγάρα, στα σύνορα των ΗΠΑ και του Καναδά. Η διαδρομή μας διασχίζει την πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ, τα όρη Pocono και τα βόρεια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, με ενδιάμεσες στάσεις. Αφιξη το απόγευμα στον Νιαγάρα. Στάση στη Αμερικάνικη πλευρά των Καταρρακτών για να θαυμάσουμε την θέα και να τραβήξουμε τις απαραίτητες φωτογραφίες. Στην συνέχεια θα περάσουμε την γέφυρα που συνδέει τις ΗΠΑ με τον Καναδά και θα κατευθυνθούμε  στο ξενοδοχείο μας στην Καναδική πλευρά, η οποία είναι και η καλύτερη για να απολαύσει κανείς τους Καταρράκτες και το περίφημο ¨Πέταλο¨. Διανυκτέρευση.

 

6η  ΗΜΕΡΕΣ: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΙΑΓΑΡΑ –ΤΟΡΟΝΤΟ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΙΑΓΑΡΑ

Σήμερα το πρωί θα πλησιάσουμε τους καταρράκτες και θα επιβιβαστούμε  (όσοι επιθυμούν και εφ΄όσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνιήκες) στο καραβάκι Hornblower/Maid of the Mist ( Γοργόνες της ομίχλης), για μια βόλτα που θα  μας οδηγήσει στο «φαράγγι του διαβόλου», έχοντας έτσι την ευκαιρία να δούμε απ’ όσο το δυνατόν πιο κοντά τις θεαματικές υδατοπτώσεις του Νιαγάρα!! Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Τορόντο, την Καναδική μεγαλούπολη και πρωτεύουσα της πολιτείας Οντάριο. Η διαδρομή μας κατά μήκος της πολιτείας Οντάριο είναι μαγευτική, με πλούσια βλάστηση, δάση και πολύ χρώμα. Κατά την διάρκεια της ξενάγησής μας  στο Τορόντο θα δούμε μεταξύ άλλων, το τοπικό Κοινοβούλιο, το Queens Garden, το Στάδιο Skydome με τον πλήρως ανασυρόμενο θόλο του, το Ητον Σέντερ και το σήμα κατατεθέν της πόλης τον Καναδικό Πύργο CN (είσοδος προαιρετική). Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στα πολυκαταστήματα Bay & Eatons ή για μια βόλτα με τον αρχηγό μας στο κέντρο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην πόλη του Νιαγάρα το απόγευμα. Αν έχετε διάθεση σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να ανεβείτε στον πύργο Skylon Tower για δείπνο ή ποτό για να θαυμάσετε από ψηλά «στο πιάτο» την εκπληκτική θέα των καταρρακτών.

Διανυκτέρευση.

 

7η, ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΙΑΓΑΡΑ  – ΒΟΣΤΟΝΗ

Σήμερα αναχωρούμε οδικώς για την Βοστόνη. Πόλη παραθαλάσσια, πρωτεύουσα της Μασαχουσέτης. Μια από τις παλαιότερες πόλεις των ΗΠΑ, χαρακτηρίζετε από ακαθόριστη πολεοδομική διαρρύθμιση, με πολλά μικρά και στενά σοκάκια, μονόδρομους, κλ. Που δυσκολεύουν με την κίνηση των αυτοκινήτων αλλά δίνουν στην πόλη ένα χαρακτήρα πολύ ιδιαίτερο  και χαρακτηριστικό. Αφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΣΤΟΝΗ

Σήμερα θα αφιερώσουμε την ημέρα μας στην γνωριμία μας με την πόλη. Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Θα περπατήσουμε το πιο σημαντικό τμήμα αρχίζοντας από το Καπιτώλιο και καταλήγοντας στο φημισμένο Quincy Market, απολαμβάνοντας εξωτερικά όλα τα ιστορικά κτήρια της πόλης. Θα  θαυμάσουμε την βιβλιοθήκη της, την 1η  δημόσια  βιβλιοθήκη των ΗΠΑ  και θα θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική της. Θα δούμε την Newsburry street, την οδό με τα  ομοιόμορφα βικτωριανά σπίτια με τις στενές εισόδους και τα μικρά μπαλκόνια.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΣΤΟΝΗ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

 

 

 

Στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια.

Διατίθενται δίκλινα με δυο ημίδιπλα κρεβάτια σαν τρίκλινα ή τετράκλινα & suites

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

 

ATOMA ΤΙΜΗ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΣΥΝΟΔΟ ΤΙΜΗ ΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΡΧΗΓΟ /ΣΥΝΟΔΟ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ
25- 30 ΑΤΟΜΑ € 2655 € 2755
31- 35 ΑΤΟΜΑ € 2585 € 2670
36 – 40 ΑΤΟΜΑ € 2525 € 2610

 

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : + € 1400

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ :  – € 350 ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΙΚΛΙΝΟΥ

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

 

NEW YORK :  MARRIOTT EAST SIDE 4*


 

 

 

 

 

 

 

 

BOSTON : COURTYARD BY MARRIOTT TREMOND 4*

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ως ανωτέρω προτεινόμενα.
 • Ξενοδοχείο κεντρικό στη Νέα Υόρκη, όπως ανωτέρω προτεινόμενα. Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, οδικές διαδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • 2 Ξεναγήσεις στη Νέα Υόρκη
 • 2ωρη κρουαζιέρα στο ποταμό Χάτσον και το Μανχάταν
 • Περιπατητικές βόλτες με τον αρχηγό σας.
 • Εμπειρος τοπικός  Έλληνας αρχηγός/συνοδός.
 • Ειδική άδεια εισόδου Αμερικής( ESTA )
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
 • Γεύματα, ποτά ή άλλα έξοδα προσωπικής φύσεως

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VERSUS TRAVEL

Μαζί γνωρίζουμε τη γη, μαζί σχεδιάζουμε το ταξίδι!!!