6ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

 

 

 

 

 

 

1 ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ  ΑΒΙΒ 29.09.2016

 

 

Συγκέντρωση  των προσκυνητών και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος  Μετά τον σχετικό έλεγχο  άφιξη στο Τελ – Αβίβ. Το προσκύνημά μας αρχίζει αμέσως με την επίσκεψη της πόλεως Λήδας όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα και επίσκεψη στο Όρος των Ελαιών για να προσκυνήσουμε την Ανάληψη και την Μικρή Γαλιλαία. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Βηθλεέμ. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο δείπνο, διανυκτέρευση.

 

2 ΗΜΕΡΑ: ΙΕΡΙΧΏ  30.09.2016

 

 

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την όαση της Ιεριχούς  μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου. Θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Χοτζεβά, όπου βρίσκεται και το Σπήλαιο του Προφήτη Ηλία, το Σαραντάριο όρος, όπου ο Κύριος νήστεψε σαράντα ημέρες, την Ιερά Μονή Προφήτη Ελισαίου, όπου βρίσκεται και η Συκομορέα του Ζακχαίου. Επόμενος σταθμός μας ο Ιορδάνης ποταμός στα σύνορα Ισραήλ και Ιορδανίας όπου θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός. Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή Αββά Γερασίμου του Ιορδανίτη. Στην επιστροφή για την Βηθλεέμ θα επισκεφτούμε στην πόλη της  Βηθανίας την Ι.Μ Προϋπαντήσεως. Άφιξη στο ξενοδοχείο δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3 ΗΜΕΡΑ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ 01.10.2016

 

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας. Θα επισκεφτούμε το Όρος Θαβώρ που πραγματοποιήθηκε η Μεταμόρφωση του Κυρίου, την πόλη Κανά που έγινε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, την Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε  στον Ναό που είναι χτισμένος στο πηγάδι που πραγματοποιήθηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Επόμενος σταθμός μας η Καπερναούμ όπου θα επισκεφτούμε τον Ναό των Αγίων Αποστόλων και περνώντας από το όρος των Μακαρισμών και τον πολλαπλασιασμό των 5 άρτων . Επιστροφή στην Βηθλεέμ, άφιξη στο ξενοδοχείο δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4 ΗΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ 02.10.2016

 

 

 

 

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε  την Βηθλεέμ.  Θα επισκεφθούμε  την Βασιλική της Γεννήσεως, το Σπήλαιο των Νηπίων, το χωριό των Ποιμένων και την Ιερά Μονή Αββά Θεοδοσίου. ( Προαιρετικό προσκύνημα στον Άγιο Σάββα Ηγιασμένο). Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού και την Ι.Μ. Αγίου Συμεών Καταμόνας.  Επίσκεψη Αγία Σιών για να επισκεφτούμε το Υπερώο όπου πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, το σπίτι του Ιωάννη όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας.  Επιστροφή στην Βηθλεέμ. Άφιξη στο ξενοδοχείο δείπνο, διανυκτέρευση.

 

5 ΗΜΕΡΑ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ 03.10.2016

 

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τον Ναό της  Αναστάσεως, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αγία Αποκαθήλωση, τον Φρικτό Γολγοθά και τα Παρεκκλήσια που στεγάζονται στον Ναό της Αναστάσεως. Ξεκινώντας την οδό του μαρτυρίου θα προσκυνήσουμε στο Πραιτώριο την φυλακή του Κυρίου μας  το σπίτι της Αγίας Άννης όπου γεννήθηκε η Παναγία μας.  Συνεχίζουμε για την Γεσθημανή στον τάφο της Παναγίας. Το απόγευμα ελεύθερο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο, διανυκτέρευση

 

 

6 ΗΜΕΡΑ  TEL AVIV – ΑΘΗΝΑ 04.10.2016

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τel Αviv και  μετά τον απαραίτητο έλεγχο, πτήση  για την Αθήνα  Άφιξη στο αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος της Αθήνας παραλαβή των αποσκευών. Τέλος εκδρομής

 

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:   730     €

Στην  τιμή  περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά  Εισιτήρια  ΑΘΗΝΑ- ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ
 • Διαμονή  σε  ξενοδοχείο σε δίκλινα δωμάτια
 • Φόροι  συνόρων
 • Πρωινό & ένα γεύμα καθημερινά στα ξενοδοχεία
 • Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια
 •  Όλες οι εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αρχηγός – Συνοδός

Στην  τιμή  δεν  περιλαμβάνονται:

 • Ότι  αναφέρεται  προαιρετικά  στο  πρόγραμμα
 • Φιλοδωρήματα 10 ευρώ υποχρεωτικά
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Αγρυπνια στον Π.Τάφο  10 ευρω
 • 10 ευρώ για τον Άγιο Σάββα
 • 13 ευρώ τελεφερίκ για Σαραντάριο