5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 23/12/2016 – 27/12/2016

 

                                                                                         ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΛΙΜΝΗΣ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΠΙΤΟΛΑ-ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ-ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΑΝΤΙΤΣΑ- ΜΟΝΗ ΜΠΙΓΚΟΡΣΚΙ – ΜΑΥΡΟΒΟ – ΣΤΡΟΥΓΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ 23/12: ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (505 χλμ.)

Συγκέντρωση και αναχώρηση 7.40 πμ από το Α ΚΑΠΗ, Αγ. Παρασκευής 57,  8.00 πμ από του Θανόπουλου και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό φθάνουμε στη Θεσσαλονίκη.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ  24/12: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΟΧΡΙΔΑ(287 χλμ.) ΣΤΡΟΥΓΚΑ (15 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα. Συνάντηση με τον ξεναγό μας. Διατυπώσεις, οικονομικές αγορές DUTY FREE με μεγάλη ποικιλία, διέλευση και άφιξη το μεσημέρι στην Οχρίδα. Περιήγηση στα καλντερίμια με τα ελληνικά αρχοντικά και την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, κάτω από το κάστρο του Τσάρου Σαμουήλ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο DRIM (Α’ κατ.) πάνω στη λίμνη & το ποταμό Τσέρνι Ντριμ. Ελεύθερος χρόνος στην παλιά πόλη της Στρούγκας, για περίπατο και σουβενίρ. Ρεβεγιόν. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ : ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ – ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑΣ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Πρωινό και επίσκεψη στο μοναστήρι του Οσίου Ναούμ. Από εδώ ξεκίνησαν ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος, οι Έλληνες μοναχοί, να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο (Κυριλλικά) και την Βίβλο. Στη συνέχεια από την πόλη της Οχρίδας, σας προσφέρουμε την υπέροχη κρουαζιέρα στη λίμνη με επιπλέον προσφορά μας καφέ ή αναψυκτικό εν πλω. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη και επιστροφή και γεύμα. Το βράδυ δείπνο και διασκέδαση με ορχήστρα. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ : ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΑΝΤΙΤΣΑ – ΜΟΝΗ ΜΠΙΓΚΟΡΣΚΙ – ΜΑΥΡΟΒΟ – ΟΧΡΙΔΑ (105 χλμ.)
Πρόγευμα και αναχωρούμε για μια διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Ντριμ, μέσα από το φαράγγι της Ράντιτσα (38χλμ.),  το μεγαλύτερο βατό φαράγγι της Ευρώπης. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας, φθάνουμε στο ιστορικό Μοναστήρι  Μπιγκόρσκι, το οποίο βρίσκεται κολλημένο σε απότομο βράχο. Ανακαινίστηκε τον 19ο αιώνα και αποτελεί ένα εντυπωσιακό συγκρότημα με χαρακτηριστικό τις ξύλινες κατασκευές του. Θα καταλήξουμε στην λίμνη του Μαύροβο (Μαύρος Αγρός), ένα χωριό και τουριστικό θέρετρο στην ορεινή περιοχή της ΒΔ ΠΓΔΜ. Είναι τουριστικός προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, εξαιτίας του χιονοδρομικού κέντρου Ζάρε Λαζαρέφσκι, του εθνικού πάρκου και της τεχνητής λίμνης. Μια περιοχή με πολλές φυσικές ομορφιές, υπέροχη θέα, μια διάφανα καθαρή λίμνη αλλά και ορεινούς λόφους από όπου κανείς μπορεί να δει το πανόραμα του όρους Μπίστρα. Η εκκλησία του Αγίου Νικόλαου η οποία χτίστηκε το 1850, βυθίστηκε κάτω από τα νερά της τεχνητής λίμνης λόγω της κατασκευής του τεχνικού φράγματος το 1953, όμως εξαιτίας της ξηρασίας κατά τον 21ο αιώνα έχει κατά μεγάλο μέρος επανεμφανιστεί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο, Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ : ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (ΜΠΙΤΟΛΑ)(86 χλμ.)– ΑΘΗΝΑ (573 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση. Επίσκεψη της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της Μπίτολα (το Ρωμαϊκό Βουτύλιο, Μοναστήρι, στα Ελληνικά), διέλευση συνόρων και επιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις στην Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα αργά το απόγευμα. Τέλος εκδρομής.

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ.

 

 

  ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ   ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

 

1. DRIM HOTEL 4*      www.drim.com.mk

    (ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ/ ΟΧΡΙΔΑ)

2. ΜΙΝΕRVA PREMIER HOTEL  4*  www.minervapremier.gr

    (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΚΕΝΤΡΙΚΟ)

 

 

 

 

 

DRIMHOTEL 4*   ΣΤΡΟΥΓΚΑ

 

    ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

 1. 1.            ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ  DRIM HOTEL 4*     

     ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ:  280,00 € 

2. επιβάρυνση μονόκλινου 65,00 €

 

               

 

 

      ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, τελευταίας τεχνολογίας, με έμπειρο  επαγγελματία  οδηγό,  γνώστη  της ευρύτερης περιοχής  για καλύτερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των εκδρομέων. Το λεωφορείο θα βρίσκεται στην αποκλειστική διάθεση του γκρούπ  καθ΄όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • ( 01 ) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο MINERVA 4*,κεντρικό  στη Θεσσαλονίκη με πρωινό σε μπουφέ σε δίκλινα δωμάτια.
 • ( 03 ) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας στην Στρούγκα, με ημιδιατροφή, πρωινό και δείπνο σε μπουφέ καθημερινά , σε δίκλινα δωμάτια.
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Επαγγελματίας  ελληνόφωνος ξεναγός με ειδικές γνώσεις της χώρας, καθ όλη την παραμονή του γκρούπ στα Σκόπια.
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR.
 • Ατομική και ταξιδιωτική ασφάλεια & ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων, και φόροι εισόδου χώρας.
 • Φ.Π.Α

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εισιτήρια εισόδων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα

 

      ΣΗΜΕΙΩΣΗ  :

 • Απαραίτητα νέα διαβατήρια ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.