ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ (ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ)


Η Σαρακοστή μπαίνει και η Εκκλησία μας ορίζει μία από τις μεγαλύτερες νηστείες. Κάποιος έλεγε ότι αν εφαρμόζαμε τις νηστείες που ορίζει η εκκλησία μας δεν θα αρρωσταίναμε. Πράγματι η νηστεία βοηθάει και πνευματικά και σωματικά. Όταν τρώμε, εκτός από τα χρήσιμα θρεπτικά συστατικά, εισάγουμε στον οργανισμό μας και πολλές βλαπτικές ουσίες, πολλές τοξίνες. Ο οργανισμός μας, σοφά πλασμένος, προσπαθεί να διώξει κάθε τι το άχρηστο και περιττό. Όταν δεν το καταφέρνει, τα αποθηκεύει στο λίπος κυρίως, αλλά και αλλού και αρρωσταίνει. Εκείνο το όργανο που επίσης επιβαρύνεται πολύ, μια και είναι το βιοχημικό εργαστήριο του οργανισμού, είναι το συκώτι!

Οι νηστείες βοηθούν, μαζί με την κατανάλωση άφθονου νερού, στην αποτοξίνωση και θεραπεία από πολλές ασθένειες. Είναι ευκαιρία λοιπόν, καθώς μπαίνει και η Μεγάλη Σαρακοστή, να νηστεύσουμε και να αποτοξινωθούμε!

Στις αποτοξινώσεις εκτός του νερού και την αποχή από διάφορες τροφές, συμβάλουν και κάποιες ειδικές τροφές, που βοηθούν στην αποβολή βαρέων μετάλλων και άλλων βλαπτικών ουσιών.  Τέτοιες είναι το πράσινο τσάι, η αχίλλεια, με τσουκνίδα και καλέντουλα, το ψητό μήλο και γενικότερα τα αφεψήματα και μάλιστα για το συκώτι, το Ταραξάκο και το γαϊδουράγκαθο. Ακόμα οι αγκινάρες και οι βολβοί και γενικότερα τα πικρά χόρτα.

Ένας τρόπος αποτοξίνωσης είναι να πίνετε η να τρώτε, όλη την ημέρα, χυμούς η φρούτα. Ακόμα καλλίτερα, μπορείτε να περάσετε τη μέρα σας με γανόδερμα και σπιρουλίνα, που ο συνδυασμός τους εξασφαλίζει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός και συγχρόνως αποτοξινώνεστε, απαλλάσσεστε από τους ιούς που τυχόν παραμένουν στο σώμα σας, εξισορροπείτε τον οργανισμό σας και ενισχύετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Ότι και να κάνετε όμως, καλό θα είναι. Θα χάσετε και βάρος και θα νοιώσετε ευεξία και θα ανανεωθείτε! Το δέρμα σας θα λάμψει και η διάθεση σας θα φτιάξει.

Καλή Σαρακοστή λοιπόν και καλή υγεία! Και να θυμάστε πολύ νερό.

 

Δρ.  Αγγελική Τριανταφύλλου – Πιτίδη

Ιατρός Μικροβιολόγος

Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

τηλ. 2108017821, 6932194349