ΑΙΓΥΠΤΟΣ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕΙΛΟ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ -ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ

Κάϊρο – Αλεξάνδρεια – Λούξορ – Έσνα – Εντφού – Κομόμπο Ασσουάν

8 μέρες – αεροπορική (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα :

Συγκέντρωση στο ΚΑΠΗ και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για τον έλεγχο εισιτηρίων. Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Αθηνών και άφιξη μετά από 2 ώρες στο Κάϊρο. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα :

Πρωϊνό. Ακολουθεί η μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για το Λούξορ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο κρουαζιερόπλοιο,όπου και θα πάρουμε το μεσημεριανό μας γεύμα.Το απόγευμα,θα ξεναγηθούμε στους αρχαιολογικούς χώρους και θα επισκεφθούμε τους Ναούς του Λούξορ και του Καρνάκ. Επιστροφή στο κρουαζιερόπλοιο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα :

Μετά το πρωϊνό,διασχίζοντας το Νείλο,θα βρεθούμε στην Κοιλάδα των Βασιλέων. Εδώ υπάρχουν περισσότεροι από 60 τάφοι της 18ης,19ης και 20ης δυναστείας, μεταξύ των οποίων και ο τάφος του Τουτ – Ανχ – Αμών. Στην κοιλάδα των Βασιλισσών βρίσκεται ο επιβλητικός Ναός της Χατσεπσούτ. Επίσης,θα δούμε και τους κολοσσούς του Μέμνονος. Γεύμα στο πλοίο και στην συνέχεια θα διασχίσουμε το κλειδί του Νείλου, στο φράγμα της Έσνα και θα πλεύσουμε προς το Εντφού. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα :

Μετά το πρωϊνό,θα μεταφερθούμε με άμαξες στο ναό του Ώρου (Horus), τον τελειότερο και πιο καλοδιατηρημένο ναό της Αιγύπτου,όπου και ξεναγηθούμε. Θα πάρουμε το μεσημεριανό γεύμα,καθώς πλέουμε προς Κομόμπο,και φτάνοντας θα γνωρίσουμε από κοντά το Ναό του θεού Κροκόδειλου,του Σόμπεκ. Επιστροφή στο κρουαζιερόπλοιο με κατεύθυνση προς το Ασσουάν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα :

Άφιξη και,μετά το πρωϊνό,αρχίζουμε την ξενάγηση στο Ασσουάν. Θα ξεναγηθούμε στους αρχαιολογικούς χώρους, στο φράγμα του Ασσουάν, ένα από τα μεγαλύτερα φράγματα του κόσμου και στα λατομεία του γρανίτη όπου θα δούμε και τον τεράστιο ημιτελή Οβελίσκο. Επιστροφή για γεύμα στο πλοίο. Αργότερα με μία φελούκα θα δούμε από κοντά το νησί Ελεφαντίνη, τον Βοτανικό Κήπο και το Μαυσωλείο του Αγά Χαν. Επιστροφή στο κρουαζιερόπλοιο, δείπνο και διαν/ση.

6η μέρα :

Πρωϊνό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για Κάϊρο. Ακολουθεί η ξενάγηση μας στο Κάϊρο. Επίσκεψη στις Πυραμίδες,που είναι ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου και το πιό γνωστό αξιοθέατο σε παγκόσμιο επίπεδο,και στην Σφίγγα. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου,το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο σε ευρήματα και στεγάζει φαραωνικά αριστουργήματα χιλιάδων χρόνων,μεταξύ τους και οι ανεκτίμητης αξίας θησαυροί,που βρέθηκαν στο τάφο του μικρότερου σε ηλικία βασιλιά Τουτ Ανχ Αμών και τα οποία μεταφέρθηκαν ολοκληρωτικά. Επίσκεψη σε παραδοσιακά εργαστήρια παπύρου και πανάρχαιων αρωμάτων για τις αγορές σας και γεύμα σε ένα από τα παραδοσιακά εστιατόρια για να γευτείτε τα Αιγυπτιακά εδέσματα. Αυτή η ημέρα,που είναι γεμάτη από μυρωδιές της Ανατολής,δεν θα μπορούσε να τελειώσει παρά με έναν αραβικό καφέ στην ομορφότερη και πιο γνωστή αγορά της Ανατολής, την αγορά του Χάν Ελ Χαλίλι, ένα από τα πιο γνωστά παγκοσμίως ανατολίτικα παζάρια, όπου ασήμι, αρείχαλκος και δέρμα, ξύλινα αντικείμενα στολισμένα με μαρκετερί, κοχύλια και μαργαριτάρια, κοσμήματα κατεργάζονται ακόμη από αριστοτέχνες,που η τέχνη τους διαδόθηκε από γενιά σε γενιά για αιώνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε πλωτό εστιατόριο στον Νείλο σε μίνι κρουαζιέρα με πρόγραμμα και χορούς της κοιλιάς. Διανυκτέρευση.

7η μέρα :

Πρωϊνό.Ακολουθεί η μεταφορά και η ξενάγηση μας στην Αλεξάνδρεια,την πόλη του Μ. Αλεξάνδρου. Επίσκεψη στο σπίτι του μεγάλου μας ποιητή, του Κ. Καβάφη,που σήμερα είναι μουσείο,στο Φρούριο του Κάϊτ Μπέι,που είναι φτιαγμένο από τα ερείπια του Φάρου της Αλεξανδρείας,ενός από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου,στους βασιλικούς κήπους της Μοντάζα,που ήταν το βασιλικό καλοκαιρινό θέρετρο της τελευταίας βασιλικής οικογένειας της Αιγύπτου, την Πλατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου,με το περίφημο άγαλμα του να βρίσκετε στην είσοδο της κατοικίσιμης περιοχής της Αλεξανδρείας και στην περίφημη Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας. Γεύμα σε ένα από τα παραλιακά εστιατόρια της ξελογιάστρας Νύφης της Μεσογείου όπως την αποκαλούν οι κάτοικοί της. Επιστροφή στο Κάιρο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα :

Πρωϊνό και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Καΐρου για την επιστροφή μας στην Αθήνα. Άφιξη και μεταφορά στον χώρο του ΚΑΠΗ.

ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

8 μέρες / 7 νύχτες

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

PYRAMISA ή SAFIR 930,-

190,00 €

RAMSES HILTON

990,00 €

230,-

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

– Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα-Κάϊρο-Λούξορ/Ασσουάν-Κάϊρο-Αθήνα).

– 4 διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο 5* DELUXE.

– 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας στο Κάϊρο.

– Πρωϊνό μπουφέ καθημερινά στο Κάϊρο.

– 1 (ένα) γεύμα στο Κάϊρο κατά την διάρκεια της ξενάγησης.

– 1 (ένα) γεύμα κατά την διάρκεια της επίσκεψής μας στην Αλεξάνδρεια.

– 1 δείπνο σε ποταμόπλοιο στο Κάϊρο με ζωντανή μουσική και χορούς της κοιλιάς

στο Κάϊρο.

ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ.

– Ξεναγήσεις στην διάρκεια της Κρουαζιέρας,όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

– Ξεναγήσεις Καϊρου και Αλεξάνδρειας.

– Εκδηλώσεις κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας (κελεμπία πάρτυ κλπ).

– Μεταφορές με ιδιωτικό κλιματιζόμενο πούλμαν.

– Μεταφορές με άμαξες στον ναό του Θεού Ώρου.

– Όλοι οι είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων.

– Ελληνόφωνοι τοπικοί επίσημοι ξεναγοί / αιγυπτιολόγοι σε όλη την διάρκεια του

ταξιδιού.

– Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού.

– Ενημερωτικό υλικό – Αχθοφορικά.

– Ομαδική ασφάλεια αστικής ευθύνης,σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία.

– Φόροι αεροδρομίων Ελλάδας και Αιγύπτου (σύνολο : €130,-).

– Βίζα Αιγύπτου : €23,-

– Φιλοδωρήματα (υποχρεωτική καταβολή : €22,- κατ’ άτομο)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

– Προσωπικά έξοδα – ποτά και γεύματα πλην των αναφερομένων.

– Είσοδος στην αίθουσα με τις μούμιες στο Μουσείο του Καϊρου.

– Είσοδος στον τάφο του Τουτ – Ανχ – Αμών.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

• ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ !!!

• Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ !!!