«Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων – Το Σπίτι της Μαρίας μας».

Από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα λειτουργεί στα Καρδάμυλα της Χίου με χορηγία του Καπετάν Παναγιώτη Τσάκου Οικοτροφείο Αρρένων για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με την ονομασία «Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων – Το Σπίτι της Μαρίας μας».

Η Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων ενταγμένη στους σκοπούς και τις δράσεις του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν σημαντικό κοινωνικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πόλο μέσα στην κοινωνία των Καρδαμύλων.

Με κυρίαρχη αποστολή την φιλοξενία μαθητών (αγοριών) Γ΄ Γυμνασίου και όλων των Τάξεων Λυκείου και την παροχή όλων των αναγκαίων υποστηρικτικών δομών για την άριστη πρόοδό τους στο σχολείο, στοχεύει στο να αποτελέσει αυτή η μαθητική κοινότητα μια ομάδα αριστείας, προόδου και προκοπής μέσα στην κοινωνία , με γερές βάσεις σε ηθικές αρχές και εκπαιδευτικές γνώσεις ώστε να προχωρήσουν δυνατοί στα παραπέρα βήματά τους.

Διαμονή, πλήρης διατροφή, φροντιστηριακή βοήθεια, αθλητικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικά προγράμματα και επισκέψεις είναι ενταγμένα στην καθημερινή ζωή της Μαθητικής Στέγης. Η οικονομική στήριξη των φιλοξενουμένων μαθητών αλλά και η συνέχιση της βοήθειας κατά τα φοιτητικά τους χρόνια, εάν επιθυμούν τη συνέχιση των σπουδών, είναι μέσα στους στόχους λειτουργίας της.

Για περισσότερες πληροφορίες στο 22710 82777 , κον Σταύρο Μιχαηλίδη, Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», Χίος

 

 

 

Φιλικά

Παύλος Καλογεράκης

6946680012