Αθήνα 26-11-13 Δελτίο τύπου

 

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014, ο Σύλλογος Χίων Κηφισιάς και Βορείου Αττικής, πραγματοποίησε επετειακή εκδήλωση για τα 102 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου.

Ομιλητής ο συμπατριώτης μας, φιλόλογος και συγγραφέας, καθηγητής  Γεώργιος Ροζόκος, με θέμα : « Η επέτειος της απελευθέρωσης της Χίου και το νόημα της στις μέρες μας». Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αγγελική Τριανταφύλλου –Πιτίδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Αθηνών, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, Χιώτες και φίλους του Συλλόγου.

Τον ομιλητή παρουσίασε η κ. Αγγελική Καλογεράκη – Καρμίρη, ταμίας του Συλλόγου

Ο ομιλητής με μία γλαφυρή, βαθειά πατριωτική και τεκμηριωμένη ομιλία, συγκίνησε και ενέπνευσε το πολυπληθές ακροατήριο που τον χειροκρότησε θερμά. . Η κ. Λία Βαλάτα-Τσιάμα, φιλόλογος-ερευνήτρια, παρουσίασε την έμμετρη μαρτυρία υπερήλικης Χιώτισσας, που σε νεαρή ηλικία βίωσε την απελευθέρωση της Χίου. Θερμά χειροκροτήματα απέσπασε και το επίλεκτο τμήμα παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Κέντρου Κηφισιάς «Δημήτριος Βικέλας», με διδασκαλία της κ. Δέσποινας Σκέρλου, που είναι άξια  θερμών  συγχαρητηρίων  για την τέλεια εμφάνιση  με αυθεντικές παραδοσιακές στολές.    Σε ευχάριστη ατμόσφαιρα ακολούθησε δεξίωση, που έδωσε την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν παλιοί γνώριμοι και συμπατριώτες, ενώ ο Νίκος Ανδρουλακάκης στο πιάνο και η Βάσω Ανδρουλακάκη με τη μελωδική φωνή της, δημιούργησαν μια ζεστή ατμόσφαιρα που κράτησε τους καλεσμένους μέχρι αργά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γεώργιος Θωμάκος, ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής,   η πρώην Δήμαρχος Νέας Ερυθραίας κ. Βασιλική Ταμβάκη, ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Καλός, η Δημοτική Σύμβουλος  κ. Κατερίνα Καραλή, οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Σταύρος Απέργης και Περικλής Καραγιαννάκης, Σύμβουλοι Δημοτικών Ενοτήτων και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί θερμά, όλους που συμμετείχαν στην εκδήλωση, όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της και όλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.