ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ


ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ   ΜΕ ΤΖΙΠ 4Χ4 ΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΗΣ ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ

 

ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ – ΑΡΚΟΥΔΟΡΑΜΑ-ΑΛΑΤΟΠΕΤΡΑ  – ΣΑΜΑΡΙΝΑ –  ΓΡΕΒΕΝΑ-ΣΠΗΛΑΙΟ – ΔΟΤΣΙΚΟ – ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΝΝΙΤΣΑΣ

 

 Πέμπτη 29/10/2015

8:30 πμ αναχώρηση από το Α ΚΑΠΗ, Αγ. Παρασκευής 57 και 8.45 πμ από του Θανόπουλου, στη Νέα Κηφισιά. ΛΑΜΙΑ στάση καθ’ οδόν. Συνεχίζουμε για ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ παραμονή, γεύμα. Κατόπιν για ΓΡΕΒΕΝΑ και φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας  στο Πίνδος Παλλάς, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Παρασκευή  30/10/2015

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου πριν το χωριό ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Εκεί θα γίνει μια πρώτη ξενάγηση από τους οικοξεναγούς για την τουριστική εκδρομή μας στο δάσος. Επιβίβαση στα τζίπ 4χ4 για να διασχίσουμε τον  Εθνικό Δρυμό της Πίνδου την ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ. Μετά από (1.30ώρα) διαδρομή μέσα στο δάσος, θα φτάσουμε στο κομβικό σημείο για να ακολουθήσει η πεζοπορία για (1.00ώρα) περίπου στον πυρήνα της ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ, με ξενάγηση και μαθήματα για την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής έως την άκρη του Αρκουδορέματος, που αποτελεί βιότοπο της καφέ αρκούδας και του αγριογούρουνου. Τέλος της διαδρομής μας με τα ΤΖΙΠ και επιβίβαση στο πούλμαν για να επισκεφτούμε την θαυματουργή εκκλησία της Παναγίας της Σπηλιώτισσας του 1633 στο χωριό ΣΠΗΛΑΙΟ. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Σάββατο 31/10/2015

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το χωριό ΔΟΤΣΙΚΟ για να δούμε το πέτρινο γεφύρι που είναι χτισμένο στο κέντρο του και να δούμε τα απολιθωμένα κοράλλια 30εκ. χρόνων. ( Στην πλατεία του χωριού ο Αγγελόπουλος γύρισε το έργο του ο Μέγας Αλέξανδρος ) και στον ίδιο χώρο θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Συνεχίζουμε για το ιστορικό μνημείο της ΑΝΝΙΤΣΑΣ στα 1650μ. υψόμετρο που από εκεί φαίνετε όλη η Βόρειος Ελλάδα. Εν συνεχεία για την ξακουστή ΣΑΜΑΡΙΝΑ παραμονή ,γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Κυριακή 01/11/2015

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το χωριό ΤΡΙΚΩΜΟ για να θαυμάσουμε από κοντά  το γεφύρι ΑΖΙΖ ΑΓΑ. Το εντυπωσιακό μεγαλόπρεπο πέτρινο οικοδόμημα που διαθέτει το μεγαλύτερο σε άνοιγμα τόξο στην Μακεδονία, που φθάνει τα 15μ. και συνολικό μήκος τα 70μ.  Εν συνεχεία για την πόλης των ΓΡΕΒΕΝΩΝ στάση. Συνεχίζουμε για ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ παραμονή, γεύμα. Κατόπιν για ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΛΑΜΙΑ στάσεις καθ’ οδόν. Κηφισιά .