ΒΙΕΝΝΗ 4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 13/12 – 16/12/2015

( 3 διανυκτερεύσεις στην Βιέννη σε ξενοδοχείο 4*, με πρωινό σε μπουφέ, αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βιέννη – Αθήνα, φόροι αεροδρομίων, πούλμαν , ασφάλεια, ΦΠΑ, ξεναγός ).

Τιμή κατ’ άτομο για  το ξενοδοχείο ANANAS  4*: 520 ευρώ με πρωινό.                   

 

ΠΤΗΣΕΙΣ:

  • 21/04/2016     ΠΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑUSTRIAN  AIRLINES  ΟS 0804  ΑΘΗΝΑ – BIENNH

        ΣΤΙΣ 07.35  ΜΕ ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ   ΣΤΙΣ  08.50

 

  • 25/04/2016     ΠΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑUSTRIAN AIRLINES  OS 0803  BIENNH – ΑΘΗΝΑ

        ΣΤΙΣ  21.15  ΜΕ ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ  00.30

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ :

 

1Η ΜΕΡΑ 13/12/2015: ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Συνάντηση στο Ελ. Βενιζέλος στις 05.30 στο counter της Austrian με εκπρόσωπο των Austrian Specialist. Αναχώρηση για Βιέννη με πτήση της Austrian στις 07.35. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Βιέννης στις 08.50. Επιβίβαση στο πούλμαν, ακολουθεί ξενάγηση της πόλης του μπαρόκ και του βαλς, ξεκινώντας από τη Ρίνγκστράσσε με το εξαίρετο πάρκο, την περίφημη Κρατική Όπερα, τα Βασιλικά ανάκτορα το Χόφμπουργκ του 13ου αιώνα όπου υπάρχουν τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Ιωσήφ και της Ελισάβετ, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου με την γιγαντιαία είσοδο του 13ου αιώνα, τα παρεκκλήσια του και την καμπάνα των 21 τόνων, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Δημοτικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας , το σπίτι του Ρήγα  Φεραίου και την εντυπωσιακή Βοτιβκίρχε. Χρόνος ελεύθερος. Η ξενάγηση κλείνει με την επίσκεψη των ανακτόρων Shobrun , όπου θα επισκεφθούμε μερικά από τα 1400 δωμάτια των ανακτόρων στα οποία ο 6χρονος Μότσαρτ κατέπληξε την Μαρία Θηρεσία και έζησε τα παιδικά της χρόνια η Μαρία Αντουανέτα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Το βράδυ προτείνουμε επίσκεψη στη γραφική συνοικία Γκρίντσινγκ για να δοκιμάσετε σε τοπική ταβέρνα το φετινό κρασί και τοπικά εδέσματα. Διανυκτέρευση.

 

 

2Η ΜΕΡΑ 14/12/15 : ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΜΠΕΛΒΕΝΤΕΡΕ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ – ΟΠΕΡΑ

Μετά το πρωινό , θα επισκεφθούμε τη μοναδική πινακοθήκη του ανακτόρου Μπελβεντέρε με έργα των Κλίμτ, Μονέ, Ρενουάρ και Βαν Γκόγκ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Πλατεία του Δημαρχείου, την Χριστουγεννιάτικη αγορά Christkindlmarkt , με χιλιάδες λαμπιόνια και στολίδια και  το Παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Στην Πλατεία δεσπόζουν ξύλινες καλύβες, πάντα στο πνεύμα των Χριστουγέννων, όπου μπορείτε να βρείτε ότι θελήσετε, από φαγητό, ζεστό κρασάκι, στολίδια, παιχνίδια, είδη χειροτεχνίας, μπορείτε ακόμη να ψωνίσετε και δώρα και αναμνηστικά. Ελεύθερος χρόνος για τα ψώνια σας. Τα καταστήματα στο κέντρο της Βιέννης, στην Κέρτνεστασσε ή στη Μαριαχίλφερστρασσε, είναι ανοικτά μέχρι αργά, και μετά προτείνουμε καφέ και γλυκό σε ένα καφέ όπως ορίζει η Βιεννέζικη παράδοση.  Η Βιέννη είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα της μουσικής: κάθε βράδυ, 10.000 λάτρεις της μουσικής ακούνε κλασική μουσική εδώ. Σε καμία άλλη πόλη δεν έχουν υπάρξει τόσοι πολλοί σημαντικοί συνθέτες όπως ο Μότσαρτ, ο Mahler, ο Haydn, ο Beethoven και ο βασιλιάς του βαλς, ο Johann «Schani» Στράους. Για το βράδυ προτείνουμε μια παράσταση στην Κρατική Όπερα, για την οποία πρέπει να έχετε εξασφαλίσει εισιτήριο, αλλιώς μπορείτε να πάτε στην Λαϊκή Όπερα ή σε κονσέρτο με έργα Μότσαρτ ή Στράους, στο φημισμένο Kursalon ή στο παλάτι Shobrun. Διανυκτέρευση.

 

3Η ΜΕΡΑ 15/12/2015 : ΒΙΕΝΝΗ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (Ολοήμερη εκδρομή)

Ολοήμερη εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο νωρίς το πρωί , θα διασχίσουμε την υπέροχη επαρχία της Βιέννης και του Σάλτσμπουργκ , γνωρίζοντας από κοντά την φημισμένη περιοχή Σάλτσκαμμεργκουτ, με τις αμέτρητες και πανέμορφες λίμνες που αποτελούσαν τόπο παραθερισμού των Αυστριακών αυτοκρατόρων.  Κρυστάλλινες λίμνες, ήρεμα τοπία και γραφικά χωριουδάκια συνθέτουν μια εικόνα απαράμιλλης και μοναδικής ομορφιάς. Στο St. Wolfgang θα δούμε το αυθεντικό “πανδοχείο του άσπρου αλόγου” και θα θαυμάσουμε το υπέροχο πανόραμα τις ομώνυμης λίμνης. Ακόμη θα γνωρίσουμε την λίμνη Mondsee με την εκκλησία της «Μελωδίας της Ευτυχίας», στις όχθες της οποίας έτρεχε ανέμελη η Τζούλι Αντριους στην ομώνυμη ταινία.  Φτάνοντας στο Σάλτσμπουργκ ακολουθεί πανοραμική ξενάγηση (με τα πόδια). Στενά δρομάκια με δαντελένια κιγκλιδώματα σε μπαλκόνια, εκκλησίες και παλάτια σε ρυθμούς γοτθικούς διαμορφώνουν την μεσαιωνική μορφή της πόλης. Θα θαυμάσουμε τη μουσική Ακαδημία, τους κήπους Μιραμπέλ, το Πανεπιστήμιο, το Καθεδρικό Ναό και το σπίτι του όπου γεννήθηκε και έζησε ο Μότσαρτ. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στην Βιέννη. Προτείνουμε ένα περίπατο και το βράδυ στην πανέμορφα στολισμένη Βιέννη και δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο. Στις ταβέρνες όπως και στα γκουρμέ εστιατόρια, προσφέρονται σύγχρονες μορφές παλαιών βιεννέζικων πιάτων όπως το Schnitzel, το strudel μήλων και το  Kaiserschsmsrn. Διανυκτέρευση.

 

 

4Η ΜΕΡΑ 16/12/2015: ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ    

Πρωινό και ελεύθερη μέρα στην όμορφη πρωτεύουσα της μουσικής. Αξίζει να περιπλανηθείτε στους δρόμους της Βιέννης, να δείτε τις βιτρίνες, να πιείτε ζεστό κρασί από τον δρόμο , να επισκεφθείτε τον ζωολογικό κήπο της Βιέννης, ο οποίος θεωρείτε ως ο καλύτερος ζωολογικός κήπος της Ευρώπης. Επισκεφθείτε  ένα κατάστημα με κρύσταλλα του γνωστού οίκου SVAROFSKI και το ξακουστό ζαχαροπλαστείο της Φράου Ζάχερ για να απολαύσετε Βιεννέζικο καφέ και γλυκό. Συνεχίστε την βόλτα σας, στις όμορφες πλατείες με την γιορτινή διακόσμηση και τις υπαίθριες χορωδίες. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση στις 21.15 με πτήση της Austrian. Άφιξη στην Αθήνα. Τέλος εκδρομής.

 

Ή ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΑ :

 

4Η ΜΕΡΑ 16/12/2015:ΒΙΕΝΝΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ(40χλμ) – ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ) 50 ΕΥΡΩ

Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας  την  ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ. Η Σλοβακία κατοικείται από τους Σλοβάκους εδώ και πολλές εκατοντάδες χρόνια. Οι Ούννοι κατέκτησαν τη Σλοβακία όπως και οι Ούγγροι αργότερα, οι οποίοι έμειναν στη χώρα για 1000 περίπου χρόνια, και την προσάρτησαν στη μοναρχία της Αυστροουγγαρίας. Το 1918 σχημάτισαν με τους Τσέχους το κράτος της Τσεχοσλοβακίας. Οι Σλοβάκοι πίεσαν για μεγαλύτερη αυτονομία, με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 1993, η Τσέχικη και Σλοβάκικη συνομοσπονδία να γίνουν δύο αυτόνομα κράτη. Ο χρυσός υπήρξε για πολλά χρόνια ο πλούτος της χώρας. Μέχρι και το 1918 έφτιαχναν χρυσά δουκάτα στην Κρέμνιτσα. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης στο οποία θα θαυμάσουμε το κάστρο, τον καθεδρικό ναό, το θέατρο, την όπερα, και την θαυμάσια αγορά. Επιστροφή στη Βιέννη,  μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση στις 21.15 με πτήση της Austrian. Άφιξη στην Αθήνα. Τέλος εκδρομής.