Μπάνσκο – Ρίλα-Βέλιγκραντ-Φιλιππούπολη-Σόφια – Σαντάνσκι 5ήμερη οδική εκδρομή 14/01 -18/01/16

 

 

Αθήνα – Μπάνσκο

Αναχώρηση στις 06:00 το πρωί για το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Μετά από το σύντομο συνοριακό έλεγχο(απαραίτητο διαβατήριο ή νέου τύπου ταυτότητα) συνεχίζουμε για το Μπάνσκο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Σόφια –μοναστήρι Ρίλα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για μονοήμερη εκδρομή  στο Μοναστήρι της Ρίλα και στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, την Σόφια. Το Μοναστήρι Ρίλα βρίσκεται στο πιο ψηλό βουνό των Βαλκανίων (2.925μ. υψόμετρο), είναι ιστορικό μοναστήρι και στο μουσείο του έχει ιστορικά και θρησκευτικά κειμήλια. Το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα είναι η μεγαλύτερη και πιο φημισμένη ορθόδοξη μονή στη Βουλγαρία. Το 1976 ανακηρύχθηκε εθνικό ιστορικό μνημείο της χώρας και το 1983 χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Σόφια όπου θα περιηγηθούμε στους δρόμους και θα επισκεφτούμε σημαντικά μνημεία της πόλης όπως τον καθεδρικό ναό του Alexander Nevski, τη βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, το ναό του Αγίου Νικολάου, το Κοινοβούλιο κ.α. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Μπάνσκο – Βέλινγκραντ – Φιλιππούπολη

Πρωινό και αναχώρηση για το Βέλινγκραντ  την « πρωτεύουσα των SPA στην Βουλγαρία» Η μικρή, αλλά πανέμορφη, αυτή πόλη , τραβά την προσοχή των τουριστών, αλλά και των επενδυτών, λόγω πλούτου της σε μεταλλικές ιαματικές πηγές που διαθέτει με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Το Βέλινγκραντ όμως είναι γνωστό και με το αυθεντικό φολκλόρ του, με τη νόστιμη κουζίνα, που περιλαμβάνει διάφορες σπεσιαλιτέ της Ροδόπης και με την φυσική ομορφιά της γύρω περιοχής. Η φήμη των ιαματικών νερών του Velingrad ξεπερνά πολύ τα όρια της Βουλγαρίας. Η ευεργετική επίδραση του νερού και οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από αρχαιοτάτων χρόνων. Πρώτοι οι Αρχαίοι Θράκες, που κατοικούσαν στην κοιλάδα του Chepin κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα και κατόπιν οι Ρωμαίοι, έκαναν χρήση των ιαματικών νερών του Velingrad. Θα  επισκεφθούμε  το μουσείο της πόλης όπου θα δούμε την ιστορία της μέσα από φωτογραφικό και χειρονακτικό υλικό  της ηρωίδας Βέλα Μπέλα απ’ όπου πήρε το όνομα η πόλη του Βέλινγκραντ μετά τη συνένωση τριών οικισμών.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε  τη Φιλιππούπολη, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου. Θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη, το Λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Λαμαρτίνου, το λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού, το Ιμαρέτ τζαμί, την εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και το Ρωμαϊκό θέατρο. Επιστροφή στο Μπάνσκο. Δείπνο .Διανυκτέρευση

Μπάνσκο

Πρωινό και ελεύθερη μέρα να απολαύσετε τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, όπως εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, μασάζ, σάουνα, χαμάμ, σολάριουμ και γυμναστήριο. Όσοι επιθυμούν μπορούν να ανέβουν στο βουνό Πίριν με το τελεφερίκ για να απολαύσουν τη θέα από ψηλά.  Το μεσημέρι γεύμα στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική μετάβαση σε κέντρο διασκεδάσεως με μουσική και χορό. Διανυκτέρευση.

Σαντάνσκι – Αθήνα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Αθήνα, με στάση στο Σαντάνσκι για μια σύντομη γνωριμία με την όμορφη πόλη η οποία είναι κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς και είναι γνωστή για τα ιαματικά της νερά και την φθηνή αγορά της. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια. Επιστροφή στην Αθήνα. Τέλος εκδρομής.

Τιμή συμμετοχής 255€ κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ επί πλέον 60€

Περιλαμβάνει

1.Μεταφορές – εκδρομές του προγράμματος με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν

2.Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο  MOUNTAIN DREAM RESORT  4*  με μπουφέ πρωινό και ημιδιατροφή

3.Ξεναγός – αρχηγός του γραφείου μας

5.Ταξιδιωτική ασφάλεια

Δεν περιλαμβάνει

Εισιτήρια τελεφερίκ & εισόδων σε χώρους επισκέψεων, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό .