ΒΙΕΤΝΑΜ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ

Με το χωριό My Tho στο Δέλτα του Μεκόνγκ, το σπουδαίο Αρχαιολογικό Χώρο
My Son -καινοτομία του Versus- και 2 διανυκτερεύσεις στο εκπληκτικό παραθαλάσσιο Χόι Αν

Επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο του Ανόι
Καινοτομία Versus: Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο Μι Σον (My Son)
του Πολιτισμού των Chams
Καινοτομία Versus: Εκδρομή στο χωριό Μι Το (My Tho), στην περιοχή του Δέλτα του Μεκόνγκ
Ινδοκίνα… Μια χερσόνησος ανάμεσα στον κινεζικό κολοσσό και στην απέραντη Ινδία. Στη μια πλευρά της τη χαϊδεύουν τα κύματα του Ινδικού Ωκεανού και στην άλλη της Θάλασσας της Κίνας. Και οι δυο την προίκισαν με τη μαγεία, τη θρησκεία, την τέχνη, τον πανάρχαιο πολιτισμό τους και τη σοφία τους.Ο ποταμός Μεκόνγκ, «η μητέρα των ποταμών», διαδραματίζει από πανάρχαιους
Βιετνάμ – Καμπότζη
Με το χωριό My Tho στο Δέλτα του Μεκόνγκ, το σπουδαίο Αρχαιολογικό Χώρο
My Son -καινοτομία του Versus- και 2 διανυκτερεύσεις στο εκπληκτικό παραθαλάσσιο Χόι Αν
Αναχώρηση : 17/02/2018 16 ημέρες
χρόνους πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή των λαών της Νοτιοανατολικής Ασίας. Είναι για την Ινδοκίνα ό,τι ο Νείλος για την Αίγυπτο.
Με τα μάτια του ταξιδευτή…
Ένα ταξίδι στο ΒΙΕΤΝΑΜ δεν είναι απλώς μια περιήγηση σε μια μακρινή και εξωτική χώρα. Είναι μια ολόκληρη διαδικασία διείσδυσης στην ιστορία παλαιών αλλά και νεότερων χρόνων, μια ιστορία πρόσφατη, σχεδόν νωπή. Good morning Vietnam…
Η ΚΑΜΠΟΤΖΗ ήταν κοιτίδα του Πολιτισμού των Χμερ. Η λαμπρότερη ιστορική περίοδος του πολιτισμού αυτού ήταν μεταξύ του 9ου και του 14ου αιώνα. Το Άνγκορ Βατ είναι από τα ωραιότερα και πιο επιβλητικά μνημεία του κόσμου.
Η διάχυτη ηρεμία και η απλότητα, ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου και τα μοναδικά τοπία της Ινδοκίνας θα κάνουν το ταξίδι σας αληθινό ταξίδι ψυχής!
ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.
Περιπλάνηση και εξερεύνηση
Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό σε δύο χώρες της Ινδοκίνας – το Βιετνάμ και την Καμπότζη. Με αφετηρία το Χο Τσι Μινχ (Σαϊγκόν) επισκεπτόμαστε τα περίφημα δαιδαλώδη τούνελ του Κου Τσι και το γραφικό χωριουδάκι Μι Το, στην περιοχή του Δέλτα του Μεκόνγκ, για να ανακαλύψουμε το μεγαλείο και την ομορφιά του Κεντρικού Βιετνάμ με την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Χουέ, απλωμένη νωχελικά στον Ποταμό των Αρωμάτων, το πανέμορφο Χόι Αν, το Ντανάνγκ με τις όμορφες παραλίες, αλλά και το σημαντικότατο Αρχαιολογικό Χώρο Μι Σον του Βασιλείου Champa. Θα καταλήξουμε στο Βόρειο Βιετνάμ και στο Ανόι -πρωτεύουσα της χώρας- απ’ όπου πραγματοποιούμε ολοήμερη εκδρομή στο εντυπωσιακής ομορφιάς Χάλονγκ Μπέι, για μια υπέροχη κρουαζιέρα ανάμεσα από καταπράσινες βραχονησίδες που ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά, καθώς επίσης και ολοήμερη εκδρομή στο Ταμ Κοκ, όπου θα κάνουμε μια απολαυστική βόλτα με παραδοσιακές βάρκες (σαμπάν) στο ποτάμι. Επισκεπτόμαστε επίσης την πρωτεύουσα της Καμπότζης Πνομ Πενχ και το Σιέμ Ρεπ, όπου θα δούμε τα εκπληκτικά μνημεία των Xμερ – Άνγκορ Τομ, Τα Προμ και το μεγαλειώδη Άνγκορ Βατ.
Η Ινδοκίνα είναι η ανατολικότερη από τις τρεις μεγάλες χερσονήσους της Νότιας Ασίας. Στα βορειοδυτικά ορίζεται από την αλυσίδα Αρακάν και στα βόρεια από το υψίπεδο του Γιουνάν. Βρίσκεται κοντά στον Ισημερινό. Εκτείνεται μεταξύ 1° και 23° Βόρειου Γεωγραφικού Πλάτους και μεταξύ 91° και 109° Ανατολικού Γεωγραφικού Μήκους. Βρέχεται στα δυτικά από τον Ινδικό Ωκεανό (Κόλπος της Βεγγάλης, Θάλασσα των Ανταμάν, Στενό της Μαλάκα) και στα ανατολικά από τον Ειρηνικό Ωκεανό (Νότια Κινεζική Θάλασσα). Είναι μια γιγαντιαία χερσόνησος που περιλαμβάνει τη Μιανμάρ (Βιρμανία), την Ταϊλάνδη, τη Μαλαϊκή Χερσόνησο, την Καμπότζη, το Λάος και το Βιετνάμ. Οι ακτές της Ινδοκίνας είναι ως επί το πλείστον ψηλές και ευθύγραμμες, εκτός από το Δέλτα των ποταμών Iραουάντι (Θάλασσα των Ανταμάν), Μενάμ (κόλπος του Σιάμ), Μεκόνγκ (Νότια Κινεζική Θάλασσα) και Ερυθρού ποταμού ή Σονγκ Κόι (Κόλπος του Τονκίν).
Γενικά η Ινδοκίνα είναι ορεινή περιοχή, με οροσειρές και υψόμετρα που μειώνονται βαθμιαία από το Βορρά προς το Νότο.
Οι ποταμοί, των οποίων ο ρους καθορίζεται από την ορεογραφία, κατέρχονται από τα βόρεια προς τα νότια, εκτός από τον Ερυθρό ποταμό, που ρέει στα βορειοανατολικά σύνορα της Ινδοκίνας, από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά. Μεγαλύτεροι ποταμοί είναι ο Iραουάντι, o Σιτάνγκ και ο Σαλουίν, που εκβάλλουν στον Ινδικό Ωκεανό και o Μενάμ, o Μεκόνγκ και o Ερυθρός ποταμός που εκβάλλουν στον Ειρηνικό. Έχουν μεγάλη σημασία, γιατί αποτελούν συγκοινωνιακές αρτηρίες με την ενδοχώρα και έχουν δημιουργήσει εκτεταμένες και εύφορες προσχωσιγενείς πεδιάδες.
Ο ποταμός Μεκόνγκ, «ο πατέρας των ποταμών», «ο ποταμός των εννέα δράκων» με μήκος 4.180 χιλιομέτρων, είναι ο πέμπτος σε μήκος ποταμός της Ασίας και από τους μεγαλύτερους του κόσμου. Διαδραματίζει από τους πανάρχαιους χρόνους έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή των λαών της Νοτιοανατολικής Ασίας. Είναι για την Ινδοκίνα ό,τι ο Νείλος για την Αίγυπτο. Το Δέλτα του ήταν και είναι μία από τις μεγαλύτερες ορυζοπαραγωγικές περιοχές παγκοσμίως. Εκατομμύρια Ταϊλανδών, Λαοτινών, Καμποτζιάνων και Βιετναμέζων στηρίζονται στα νερά του για να καλλιεργήσουν το ρύζι, που αποτελεί τη βασική τροφή τους. Ο Μεκόνγκ είναι πλωτός και αποτελεί έτσι μια αρτηρία επικοινωνιών.
Το κλίμα της Ινδοκίνας είναι υποτροπικό με μέση ετήσια θερμοκρασία 28°C και διαμορφώνεται από τους μουσώνες, εξαιτίας των οποίων το έτος έχει μόνο δύο εποχές: την εποχή των βροχών και την εποχή της ξηρασίας. Ωστόσο, οι υψομετρικές διαφορές, το πλάτος και η διεύθυνση των ορεινών αλυσίδων δημιουργούν ιδιαίτερες συνθήκες από ζώνη σε ζώνη. Οι απότομες ατμοσφαιρικές μεταβολές προκαλούν συχνούς καταστρεπτικούς τυφώνες που σαρώνουν μεγάλες εκτάσεις συντρίβοντας δέντρα και σπίτια.
Χάρη στα άφθονα νερά των ποταμών και στο υγρό κλίμα, η βλάστηση της περιοχής είναι γιγαντιαία. Στο δυτικό τμήμα της Ινδοκίνας υπάρχουν τροπικά δάση και στο ανατολικό σαβάνες.
Στις περιοχές των Δέλτα και στις προσχωσιγενείς ζώνες καλλιεργούνται ρύζι, τσάι, βαμβάκι, καπνός, καουτσούκ και ζαχαροκάλαμο. Πολύ πλούσια είναι επίσης η πανίδα, με πολυάριθμες ποικιλίες ερπετών, αμφίβιων, ψαριών και θηλαστικών, από τα οποία ο βούβαλος χρησιμοποιείται ευρύτατα στους ορυζώνες.
Ο πληθυσμός οφείλει τη σύστασή του σε πολλά μεταναστευτικά ρεύματα, τα οποία διαδέχτηκαν το ένα το άλλο και συγχωνεύτηκαν με την πάροδο των αιώνων.
Κυριότερες εθνικές ομάδες είναι οι Βιρμανοί, οι Τάι, οι Χμερ και οι Αναμίτες. Ιδιαίτερη ομάδα αποτελούν οι Μαλαίοι, που κατοικούν στο νότιο τμήμα της Χερσονήσου της Μαλάκα. Υπάρχουν επίσης πολλοί Κινέζοι, ιδιαίτερα στη Μαλαισία.
Γαλλική Ινδοκίνα
Από το 1887 έως το 1945 το ανατολικό τμήμα της Ινδοκίνας αποτελούσε μία Ομοσπονδία κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας που ονομαζόταν Γαλλική Ινδοκίνα.
Περιλάμβανε τη γαλλική αποικία της Κοχινκίνας (Νότιο Βιετνάμ) και τα γαλλικά προτεκτοράτα Τονκίν (Βόρειο Βιετνάμ), Ανάμ (Κεντρικό Βιετνάμ), Καμπότζη και Λάος (προστέθηκε το 1893).
Πρωτεύουσα της Γαλλικής Ινδοκίνας ήταν το Ανόι.
Αργότερα, η Κοχινκίνα, το Τονκίν και το Ανάμ ενώθηκαν και σχημάτισαν το Βιετνάμ.
Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Γαλλία συμφώνησε να παραχωρήσει αυτοκυβέρνηση στο Βιετνάμ, στο Λάος και στην Καμπότζη εντός της Γαλλικής Ένωσης.
Οι Βιετναμέζοι εθνικιστές απέρριψαν αυτήν τη συμφωνία και συνέχισαν σκληρούς αγώνες που κορυφώθηκαν με τη γαλλική ήττα στο Ντιέν Μπιέν Φου (1954).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
1η HMEPA: ΑΘΗΝΑ – ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ (ΣΑΪΓΚΟΝ)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Χο Τσι Μινχ (ή Σαϊγκόν, όπως ονομαζόταν παλιότερα), μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
2η HMEPA: ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ (Ξενάγηση)
Άφιξη στο Χο Τσι Μινχ (Σαϊγκόν). Ακολουθεί σύντομη περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Παλάτι της Επανένωσης (τ. Προεδρικό μέγαρο) και την αγορά Μπεν Ταν (Ben Thanh). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
3η HMEPA: ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ – ΤΟΥΝΕΛ ΚΟΥ ΤΣΙ – ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Πρωινή αναχώρηση για το χωριό Κου Τσι, όπου θα επισκεφτούμε τα περίφημα δαιδαλώδη τούνελ του – κρησφύγετα των Βιετκόνγκ κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Η περιοχή ονομαζόταν «Σιδηρούν Τρίγωνο» και ήταν η βάση των Βιετναμέζων ανταρτών ενάντια στους Αμερικανούς. Στα εκθέματα του τοπικού μουσείου αποτυπώνεται η περίοδος του πολέμου, που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του στη χώρα. Επιστροφή στο Χο Τσι Μινχ και ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την παγόδα Βιν Νγιέμ, το παλαιό Δημαρχείο, την Όπερα, τη μικρή «Νοτρ Νταμ» και το θαυμάσιο κεντρικό ταχυδρομείο, κτίρια τα οποία σηματοδοτούν την έντονη γαλλική επιρροή στην πόλη από την περίοδο της αποικιοκρατίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
4η HMEPA: ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ – ΜΙ ΤΟ – ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ – ΝΤΑΝΑΝΓΚ – ΧΟΪ ΑΝ
Στο επίκεντρό μας σήμερα βρίσκεται η περιοχή του Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για να δούμε την πλωτή τοπική ψαραγορά και στη συνέχεια με αμαξάκι που σέρνει άλογο θα επισκεφτούμε το γραφικό χωριουδάκι Μι Το, όπου θα γνωρίσουμε την καθημερινή ζωή των ντόπιων. Επιστρέφουμε οδικώς στο αεροδρόμιο της Σαϊγκόν και πτήση για Ντανάγκ, μεγάλο και σημαντικό λιμάνι στο Κεντρικό Βιετνάμ. Άφιξη και οδική μετάβαση στο Χόι Αν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
5η HMEPA: ΧΟΪ ΑΝ – ΜΙ ΣΟΝ – ΧΟΪ ΑΝ
Πρωινή αναχώρηση για τον Αρχαιολογικό Χώρο του Μι Σον, σημαντικότατο μνημείο του Πολιτισμού των Chams. Ο χώρος, που βρίθει από θρησκευτικά και διοικητικά κτίσματα ινδουιστικής επιρροής, έχει ενταχθεί από την UNESCO στη Λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Χόι Αν. Διανυκτέρευση.
6η HMEPA: ΧΟΪ ΑΝ (ΠΕΖΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΧΟΥΕ
Κατά τη διάρκεια 16ου-18ου αι. το Χόι Αν υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα της ΝΑ Ασίας. Η πόλη παρουσιάζει ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό στιλ, με έντονες βιετναμέζικες, κινεζικές και ιαπωνικές επιρροές. Κατά την πεζή περιήγηση στους παραδοσιακούς δρόμους της παλιάς πόλης θα επισκεφτούμε τον κινέζικο Ναό Phuc Kien, την περίφημη Ιαπωνική Γέφυρα, καθώς και τη γραφική αγορά της. Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για τη Χουέ, την αυτοκρατορική πρωτεύουσα του κράτους στο διάστημα 1802-1945. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
7η HMEPA: ΧΟΥΕ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΑΝΟΪ
Μια όμορφη βαρκάδα στον Ποταμό των Αρωμάτων θα μας οδηγήσει στην 7ώροφη Παγόδα Τιέν Μου, το πιο σημαντικό θρησκευτικό μνημείο της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Απαγορευμένη Πόλη (Αυτοκρατορικό προπύργιο), εκεί όπου ζούσε η βασιλική οικογένεια, καθώς και την τοπική αγορά Ντονγκ Μπα. Μεταφορά αεροδρόμιο και πτήση για το Ανόι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
8η HMEPA: ΑΝΟΪ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ XAΛONΓK – ANΟΪ
Πρωινή αναχώρηση για το Χάλονγκ Μπέι που βρίσκεται ΒΑ του Ανόι. Η τοποθεσία, λόγω της εντυπωσιακής ομορφιάς της, χαρακτηρίστηκε το 1994 Τοπίο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Φτάνοντας θα επιβιβαστούμε σε ιδιωτικό πλοιάριο και θα απολαύσουμε μια υπέροχη κρουαζιέρα, πλέοντας ανάμεσα σε καταπράσινες ψηλές βραχονησίδες που ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά του Κόλπου Τονκίν. Πρόκειται για ένα μοναδικό θέαμα, που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας. Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε το σπήλαιο Τιέν Κουνγκ, γνωστό ως «σπήλαιο του Ουρανού» – το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό σπήλαιο του Χαλόνγκ, αποτελούμενο από τρεις μεγάλες αίθουσες, εξαίσια διακοσμημένες με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Ύστερα από ένα πλούσιο γεύμα με θαλασσινά, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στο Ανόι. Διανυκτέρευση.
9η HMEPA: ΑΝΟΪ – ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΤΑΜ ΚΟΚ – ΑΝΟΪ
Πρωινή αναχώρηση για το Νιν Μπιν μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή, που μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε μερικά από τα μαγευτικά τοπία της Ινδοκίνας και να έρθουμε σε επαφή με την αγροτική ζωή της χώρας. Θα επισκεφτούμε την τοποθεσία της πρώτης πρωτεύουσας του Βιετνάμ, τη Χόα Λου (10ος-11ος αι.), που βρίσκεται στην άκρη του Δέλτα του Κόκκινου ποταμού. Συνεχίζουμε για το Ταμ Κοκ, όπου θα κάνουμε μια απολαυστική βόλτα με παραδοσιακές βάρκες (σαμπάν) στο ποτάμι. Η γαλήνη του τοπίου με τους ορυζώνες, τα ψηλά επιβλητικά βράχια και τα ιερά σπήλαια θα μας σαγηνεύσει. Επιστροφή στο Ανόι. Διανυκτέρευση.
10η HMEPA: ΑΝΟΪ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ)
Στην πρωινή μας ξενάγηση θα θαυμάσουμε τα υπέροχα γαλλικά αποικιακά κτίρια του κέντρου, όπως την Όπερα, αντίγραφο της Όπερας του Παρισιού, το αρχοντικό Ξενοδοχείο Metropole και τον Καθεδρικό Ναό, καθώς και τον αφιερωμένο στον Κομφούκιο Ναό της Λογοτεχνίας, που κατασκευάστηκε τον 11ο αι. και αποτέλεσε το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βιετνάμ, το οποίο ιδρύθηκε το 1076 για την εκπαίδευση των γιων των μανδαρίνων. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το επιβλητικό Μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ (1890-1969), τόπος προσκυνήματος και αμέριστου σεβασμού για τους Βιετναμέζους, το περίφημο Εθνολογικό Μουσείο της πόλης, τη διάσημη Μονόστηλη Βουδιστική Παγόδα, καθώς και την πανέμορφη Λίμνη Χόαν Κιέμ με το Ναό Νγκοκ Σον. Μια απολαυστική βόλτα με τα ποδήλατα που τα οδηγούν οι ντόπιοι στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης, συμπληρώνει τις εικόνες, που ήδη έχουμε αποκομίσει. Το βράδυ μας επιφυλάσσει μια υπέροχη έκπληξη: την εντυπωσιακή παράσταση με μαριονέτες στο νερό, μια μοναδική μορφή βιετναμέζικης τέχνης, που έχει τις ρίζες της στις παραδόσεις και στους μύθους που συνοδεύουν την καλλιέργεια του ρυζιού.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
11η HMEPA: ΑΝΟΪ (ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ)
Ημέρα ελεύθερη στο Ανόι για να το εξερευνήσετε ακόμα περισσότερο.
12η HMEPA: ΑΝΟΪ – ΣΙΕΜ ΡΕΠ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σιέμ Ρεπ της Καμπότζης. Φτάνοντας θα αναχωρήσουμε για τη Λίμνη Tonle Sap, όπου θα κάνουμε μια όμορφη βαρκάδα με επίσκεψη στο πλωτό χωριό Chong Chneah. Οι εικόνες θα σας μείνουν σίγουρα αξέχαστες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
13η HMEPA: ΣΙΕΜ ΡΕΠ (ΑΝΓΚΟΡ ΒΑΤ)
Νωρίς το πρωί θα επισκεφτούμε τον πιο διάσημο ναό, το μεγαλειώδη Άνγκορ Βατ, η έκταση του οποίου είναι ίδια με αυτήν του παλατιού στο Πεκίνο. Θεωρείται τέλειο δείγμα αρχιτεκτονικής των Χμερ, καταδεικνύοντας το απόγειο της άλλοτε κραταιάς αυτοκρατορίας. Τρεις από τους κεντρικούς του πύργους απεικονίζονται στη σημαία της Καμπότζης. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας σε άλλους ναούς, ο καθένας εκ των οποίων παρουσιάζει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και γοητεία. Ο Neak Pean, που υπήρξε αρχαίο νοσοκομείο, έχει μια μεγάλη, τετράγωνη λίμνη περιστοιχιζόμενη από 4 μικρότερες. Ο Prasat Kravan, μικρός ναός χτισμένος εξ ολοκλήρου από τούβλα, έχει στο εσωτερικό του θαυμάσια ανάγλυφα. Θα ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας επισκεπτόμενοι το Ναό Pre Rup, έναν από τους παλαιότερους του χώρου, αφιερωμένος στο Θεό Σίβα. Από την κορυφή του θα έχουμε την ευκαιρία να ατενίσουμε την περιοχή και να απολαύσουμε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
14η HMEPA: ΣΙΕΜ ΡΕΠ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ
Συνεχίζουμε σήμερα την ξενάγησή μας στα εκπληκτικά μνημεία του πολιτισμού των Xμερ. Η οχυρωμένη πόλη Άνγκορ Τομ υπήρξε πρωτεύουσα του αρχαίου κράτους των Χμερ κατά το 12ο αιώνα. Θα επισκεφτούμε τη νότια πύλη με τα μεγαλειώδη αγάλματα και το Ναό Μπαγιόν, κτίσμα μοναδικής ομορφιάς και μεγαλοπρέπειας, που αποτελείται από 54 πύργους. Συνεχίζουμε την περιοδεία μας στον αρχαιολογικό χώρο, επισκεπτόμενοι το Τα Προμ, αρχαίο βουδιστικό μοναστήρι και αναμφίβολα το πιο ατμοσφαιρικό μνημείο της περιοχής, αφού έχει μείνει σχεδόν ανέπαφο μέσα στη ζούγκλα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Πνομ
Πενχ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα μας επιφυλάσσει ακόμη μια έκπληξη: η βαρκάδα μας στα νερά του ποταμού, απ’ όπου θα θαυμάσουμε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
15η HMEPA: ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βασιλικό Παλάτι και την εκπληκτική Ασημένια Παγόδα, το δάπεδο της οποίας είναι κατασκευασμένο από 5.000 ασημένια πλακάκια βάρους ενός κιλού το καθένα. Θα επισκεφτούμε επίσης το Μουσείο Tuol Sleng, φυλακές και χώρος βασανιστηρίων κατά την περίοδο των Ερυθρών Χμερ. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
16η HMEPA: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.
ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ : € 3180
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : + € 790
(Ελάχιστη συμμετοχή 30 ατόμων)
Προκαταβολή : € 500 το άτομο.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό με Emirates Airlines.
 Στο Βιετνάμ ξενοδοχεία 5* και στην Καμπότζη ξενοδοχεία 4* sup.
 Ημιδιατροφή καθημερινά μέσα στα ξενοδοχεία και όχι σε τοπικά εστιατόρια, εκτός του γεύματος εν πλω στο Χαλόνγκ Μπέι. Στην Ντόχα, λόγω αργοπορημένης άφιξης, δεν προσφέρεται δείπνο/πρωινό καθώς προσφέρεται ξενοδοχείο για την διάρκεια της αναμονή σας .
 Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 Ημερήσια εκδρομή στο Ταμ Κοκ (από το Ανόι).
 Εκδρομή στο Μι Το και το Μι Σον.
 Επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο στο Ανόι.
 Θέαμα με μαριονέτες στο νερό.
 Κρουαζιέρα στον Ποταμό των Αρωμάτων στη Χουέ.
 Επίσκεψη στο Κεντρικό Βιετνάμ (Ντανάγκ, Χόι Αν, Χουέ), όπου βρίσκονται μαγικά πολιτιστικά στολίδια και οι πανέμορφες παραλίες του Βιετνάμ.
 Τοπικός ξεναγός.
 Έλληνας έμπειρος αρχηγός (ανάλογα την αναχώρηση μπορεί να σας περιμένει στην Ασία).
 Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.
 Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 Βίζες και φόροι αεροδρομίων που πληρώνονται τοπικά (περίπου 55 $) και δεν περιλαμβάνονται στους φόρους που πληρώνονται στην Αθήνα.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει.
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΠΡΟΣΟΧΗ
ΟΙ ΒΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΚΙΝΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ 2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ
VERSUS TRAVEL
Μαζί γνωρίζουμε τη γη, μαζί σχεδιάζουμε το ταξίδι!!!
ΑΡΙΘΜΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ:
ALPHA BANK: 126 00 23 20 0026 60
EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 702 48 48 96 95
EUROBANK: 0026 0059 49 0200 45 55 61
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5102 – 071578 – 793
Όλα εμφανίζουν την επωνυμία Versus Travel
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωριστεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:
 Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
 Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
 Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
 Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.
 Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφτείτε.
 Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.