η μοναδική Τόσκα του Τζάκομο Πουτσίνι, επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Μια από τις δημοφιλέστερες όπερες, η μοναδική Τόσκα του Τζάκομο Πουτσίνι, επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην επιτυχημένη σκηνοθεσία του Νίκου Πετρόπουλου. Οι έξι  παραστάσεις θα δοθούν από 26 Ιανουαρίου έως και τις 9 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη και σκηνογράφο, Στέφανο Λαζαρίδη.

 

Τοποθετημένη την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη Ρώμη, η παράσταση υπογραμμίζει το στοιχείο της βίας και του σαδισμού, ενώ επιτρέπει στα ακραία συναισθήματα να εκφραστούν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, αγγίζοντας τα όρια του θρίλερ. Η ασπρόμαυρη αισθητική της παραγωγής και οι υποβλητικοί φωτισμοί δίνουν στο θέαμα αέρα κινηματογραφικής ταινίας και ειδικότερα παραπέμπουν στις ταινίες του ιταλικού νεορεαλισμού.

 

Στο ρόλο του τίτλου η σπουδαία σοπράνο της ΕΛΣ Τσέλια Κοστέα, σε αυτόν του Σκάρπια ντεμπουτάρει ο διεθνώς καταξιωμένος έλληνας βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός, ενώ οι διακεκριμένοι τενόροι Παβέλ Τσέρνοχ και Δημήτρης Πακσόγλου θα υποδυθούν τον Μάριο Καβαραντόσσι. Στο ρόλο του Τσεζάρε Αντζελόττι ο βαθύφωνος της ΕΛΣ, Τάσος Αποστόλου.

 

Τους καταξιωμένους καλλιτέχνες πλαισιώνουν η Ορχήστρα, η Χορωδία και η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Την Ορχήστρα διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός. Τη Χορωδία της ΕΛΣ διευθύνει ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος, ενώ την Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ διευθύνει η Κωνσταντίνα Πιτσιάκου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Νίκος Πετρόπουλος, ενώ τους φωτισμούς ο Τζουζέππε ντι Ιόριο.

 

Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 26, 28, 31 Ιανουαρίου και 4, 6 και 9 Φεβρουαρίου 2018 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ώρα έναρξης 20.00.