4-ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣE ΚΩ –ΝΙΣΥΡΟ –ΚΑΛΥΜΝΟ 1-4/06/18

 

 

 

Παρασκευή 01/06: Πειραιάς –Κως . Στις 07.00 μμ αναχώρηση από Πειραιά  προς Κω με το πλοίο SUPERFAST IIX.

 

Σάββατο 02/06: Κως –Ασκληπιείο –Ζιά. Άφιξη στο λιμάνι της Κω στις 07.00 πμ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο ( εφόσον τα δωμάτια μπορούν να δοθούν  ανάλογα με τη διαθεσιμότητα). Ελεύθερος χρόνος για πρωινό . Η περιήγησή μας ξεκινάει από την πόλη της Κώ και τον Πλάτανο του Ιπποκράτη, κάτω από τον οποίο, σύμφωνα με το μύθο, ο Ιπποκράτης δίδασκε τους μαθητές του. Θεωρείται επίσης ότι ο Απόστολος Παύλος δίδαξε κάτω από το δέντρο, που αποτελεί από το 1985 διατηρητέο μνημείο της φύσης. Είναι πιθανόν το δέντρο αυτό να είναι απόγονος του αρχικού δέντρου το οποίο έστεκε εκεί την εποχή του Ιπποκράτη. Κατόπιν, αναχώρηση για  το Ρωμαϊκό Ωδείο, παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στην Αθήνα (Ωδείο Ηρώδου του Αττικού) που κτίστηκε, σύμφωνα με τις επιγραφές που βρέθηκαν στο χώρο,  στη θέση παλαιότερου δημόσιου κτίσματος, ίσως του Βουλευτηρίου του αρχαίου Δήμου. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Ασκληπιείο, κτισμένο στις πλαγιές ενός λοφίσκου με πλούσια βλάστηση και θέα στη θάλασσα και τις Μικρασιάτικες ακτές. Αποτελεί το σπουδαιότερο αρχαιολογικό μνημείο του νησιού, αλλά και ένα από τα πιο φημισμένα ασκληπιεία της αρχαιότητας. Στους αρχαίους χρόνους αποτελούσε χώρο λατρείας του θεού Ασκληπιού και χώρο θεραπείας αλλά και διδασκαλίας της Ιατρικής. Εκεί δίδαξε ο Ιπποκράτης, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ιατρικής κατά την αρχαιότητα, στη σχολή που είχε ιδρύσει ο ίδιος στο χώρο του Ασκληπιείου. Κατόπιν, στάση για γεύμα στο Λαγούδι – Ζια, το υψηλότερο σημείο της Κω, περικυκλωμένο από δάση κυπαρισσιού και πεύκων, ελαιώνες και διάσπαρτες βελανιδιές, αλλά και αρκετές πηγές νερού που αναβλύζουν από το βουνό. Από το χωριό είναι ορατό ολόκληρο το νησί της Κω, η Κάλυμνος και οι μικρασιατικές ακτές. Επιστροφή στο κέντρο της πόλης. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

Κυριακή 03/06: Κως –Νίσυρος  –Κως. Πρωινό στο ξενοδοχείο και στις 08.15 συγκέντρωση στην είσοδο του ξενοδοχείου, απ’ όπου στις 08.30 θα επιβιβασθούμε σε λεωφορείο με προορισμό την Καρδάμαινα.  Στις 09.30 αναχώρηση από Καρδάμαινα  προς Νίσυρο ναυλωμένο πλοίο  , όπου θα φθάσουμε μετά από 1 ώρα περίπου. Η Νίσυρος είναι ένα μικρό νησί γεμάτο χρώμα και άγρια ομορφιά. Το λευκό της πέτρας, το κόκκινο του ηφαιστειακού βράχου και το μαύρο της λάβας δίνουν ζωή στο νησί και δημιουργούν ένα ονειρικό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς και ατμόσφαιρας. Συνάντηση με τον τοπικό συνοδό μας και επιβίβαση στα λεωφορεία.  Πρώτος μας σταθμός είναι το ηφαίστειο της Νισύρου , αδιαμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού. Επίσκεψη στο ηφαιστειολογικό  μουσείο, το πρώτο τέτοιου είδους μουσείο στην Ελλάδα, στο οποίο υπάρχει και παρατηρητήριο με 24ώρη τροφοδοτούμενη βάση δεδομένων από διάφορα ενεργά ηφαίστεια.  Κατόπιν, επίσκεψη στο χωριό Νικιά με την απέραντη θέα προς την καλντέρα και μία από τις πιο όμορφες πλατείες της Ευρώπης. Στη συνέχεια μετά από μία μικρή στάση στον Εμπορειό, ένα χωριό με το παράξενο φαινόμενο της « φυσικής σάουνας», ένα δείγμα της έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας του νησιού, φθάνουμε στο Μανδράκι με το Ιπποτικό Κάστρο και το μεγαλόπρεπο μοναστήρι της Παναγίας Σπηλιανής ( 1.400 μ.Χ.). Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Στις 16.30 αναχώρηση προς Κω ναυλωμένο πλοίο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

04/06: Κως –Κάλυμνος –Κως. Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μεταφορά στο Μαστιχάρι και από εκεί αναχώρηση προς Κάλυμνο, ένα μαγευτικό νησί ανάμεσα στην Κω και τη Λέρο, γνωστή για το ψάρεμα και το εμπόριο σφουγγαριών. Άφιξη στην Κάλυμνο μετά από μισή ώρα περίπου. Η περιήγησή μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στα πολύ ενδιαφέροντα μουσεία του νησιού, ( το αρχαιολογικό μουσείο με τα ευρήματα όχι μόνο από την αρχαία εποχή αλλά και από την παλαιοχριστιανική, βυζαντινή και μεταβυζαντινή Κάλυμνο, το ναυτικό μουσείο και το μουσείο θαλάσσιων ευρημάτων. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη  γνωστή Μονή του Αγίου Σάββα, απ’ όπου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα προς το λιμάνι και τη Χώρα. Κατόπιν, αναχώρηση για την Αργινώντα, φημισμένη για τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά της , τις Μυρτιές και το γραφικό Μασούρι με την μοναδική θέα της νήσου Τελένδου. Επιστροφή στο Μαστιχάρι το απόγευμα και αναχώρηση προς Πειραιά στις 19.45.

 

  Τιμή κατ’ άτομο:  270 €  Επιβάρυνση μονόκλινου:   40 €

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται: 1. Εισιτήρια πλοίου Μαστιχάρι –Κάλύμνος –Μαστιχάρι  2. Εισιτήρια πλοίου Κως –Νίσυρος –Κως  3. Ολοήμερη εκδρομή στην Κω με ξεναγό  4. Περιήγηση στη Νίσυρο με τοπικό συνοδό  5. Ολοήμερη εκδρομή στην Κάλυμνο με ξεναγό  6. 2 διανυκτερεύσεις στην Κω στο ξενοδοχείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ  4* στο κέντρο της πόλης με πρωινό. Εισιτήρια πλοίου Πειραιά-Κω-Πειραιά,  σε δίκλινες καμπίνες.

 

Δεν  περιλαμβάνονται: 1. Εισιτήρια εισόδων σε αρχαιολογικούς χώρους 2. Φόρος διανυκτέρευσης

 

Για κρατήσεις στο τηλέφωνο  2108017821, καθημερινά  Δευτέρα με Παρασκευή 8.00 με 13.00.

Και στα μέλη

Αγγελική Καρμίρη                        210 8079486

Κίτσα Παντελούκα                        210 8022058

Λεώνη Σαρέλη                               210 8024534