ΑΡΧΟΝΤΙΚΗ ΤΕΡΓΕΣΤΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΧΕΡΣΟΝΣΟΣ ΙΣΤΡΙΑΣ (ΚΡΟΑΤΙΑ)

ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ  –  ΠΙΡΑΝ –  ΠΟΡΕΤΣ -ΡΟΒΙΝΙΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΡΑΒΕΝΝΑ

ΠΑΣΧΑ 2019

8 ημέρες  /Αναχώρηση 24 Απριλίου

 

Το δυνατό σημείο της εκδρομής

  • Οι 4 διανυκτερεύσεις στο πολυτελές  ξενοδοχείο SavoiaExcelsiorPalace4 *superior στην Τεργέστη .

 

1η ημέρα  Μ.Τετάρτη 24/04ΑΘΗΝΑ –  ΠΑΤΡΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση  για  την Πάτρα, με μία στάση στον Ισθμό. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο στις 17.30 (ΑΝΕΚ -SUPERFAST)και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

Μ.Πέμπτη  25/04   ΑΝΚΟΝΑ – ΤΕΡΓΕΣΤΗ 

Άφιξη στην Ανκόνανωρίς το απόγευμα και αναχώρηση για την Τεργέστη , την Αρχόντισσα της Αδριατικής .Η πόλη είναι ολοζώντανο μνημείο της νεώτερης Ιστορίας, επίκεντρο σημαντικών εξελίξεων που φιλοξενεί από το 1872 την  Ελληνική Κοινότητα και επίσης ας μην ξεχνάμε τον κύκλο των « Φιλικών» , γύρω από τον Ρήγα Φεραίο , που έδρασε κατά την διάρκεια της ελληνικής επανάστασης !Υπολογίζουμε άφιξη το βράδυ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείομας,στο πολυτελές SavoiaEscelsiorPalace.Ακολουθεί περίπατοςγιαμία πρώτη γνωριμία με την πανέμορφη Piazza Unita d’Italia,(την πλατεία της Ενωμένης Ιταλίας),που η νυχτερινή της όψη είναι μοναδικής ομορφιάς .Διανυκτέρευση.

STARHOTELSSAVOIAEXCELSIORPALACE  4*superior

Μ.Παρασκευή26/04ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ξενάγηση –ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Μετά το πρόγευμα αρχίζει η ξενάγηση μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης.Μεγαλοπρεπής η PiazzaUnitad’Italia, η μεγαλύτερη ανοικτού τύπου πλατεία. Στις τρείς πλευρές της θα θαυμάσετε εντυπωσιακά διακοσμημένα κτίρια, ενώ η τέταρτη πλευρά της ανοίγεται μπροστά στην Αδριατική. ΗΕκκλησία του Αγίου Νικολάου –έμβλημα της σημαντικής ελληνικής κοινότητας της Τεργέστης,τα νεοκλασικά κτίρια, ιδιοκτησίες πλούσιων εμπόρων και εφοπλιστών , μεταξύ αυτών και πολλών Ελλήνων, το Κυβερνείο, το Δημοτικό Μέγαρο  το Μέγαρο Tergesteo, το θέατρο GiuseppeΒέρντι και πολλά άλλα, θα είναι στο επίκεντρο της ξενάγησης μας. Δεν θα παραλείψουμε να μεταβούμε στο παλαιότερο κομμάτι της πόλης, για να επισκεφθούμε τον ρωμανικό  Καθεδρικό ναό του SanGiustoμε τα εξαιρετικά βυζαντινά ψηφιδωτά στο εσωτερικό του. Επίσης τον σερβό-ορθόδοξο ναό του Αγ. Σπυρίδωνα και την γραφική πλατεία του ΆγίουΑντωνίου στο ιστορικό κέντρο.Το βράδυ μπορούμε να προσκυνήσουμε τον Επιτάφιο στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου , κοντά στο ξενοδοχείο μας . Ακολουθεί δείπνο και διανυκτέρευση.

Λουμπλιάνα

Μ.Σάββατο27/04ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ -ΛΙΜΝΗ  ΜΠΛΕΝΤ 

Μετά το πρόγευμα  πραγματοποιείται  εκδρομή  στη πανέμορφη Σλοβενία με πρώτη μας επίσκεψη την πόλη Μπλέντ με την ομώνυμη λίμνη, ένας μικρός παράδεισος 140 χιλ. βοριοδυτικά της Τεργέστης.Η μικρή κωμόπολη αποτελεί έναν από τους ομορφότερους τόπους της ευρωπαικής ηπείρου και όχι άδικα .

Η περίφημη λίμνη Μπλέντ (συνολικού μήκους2,12 χλμ.και πλάτους1,38 χλμ.) μοιάζειβγαλμένη από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού,καθώς περιβάλλεται από βουνά και δάση ενώ στο κέντρο της βρίσκεται το μοναδικόνησάκι που συναντά κανείς στη Σλοβενία.

Είναι προσβάσιμο με τις ειδικές βάρκες « πλέτνα » , που λειτουργούν χωρίς μηχανή αλλά με την βοήθεια κουπιών. Θα απολαύσουμε το πανέμορφο τοπίο ,ένας μοναδικός πίνακας ζωγραφικής και για όσους θέλουν να περπατήσουν, αξίζει ο γύρος της λίμνης. Συνεχίζουμε για την Λουμπλιάνα,την πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Η Λιουμπλιάνα (το όνομά της σημαίνει «πολυαγαπημένη») είναι από τις μικρότερες και ομορφότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, Μιαήρεμη και φιλόξενη πόλη με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ατμόσφαιρα που συνδυάζει αρμονικά τα χαρακτηριστικά της Κεντρικής Ευρώπης και της Μεσογείου. Χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού με τηνπαλιά πόλη της  είναι ένα μείγμα από μπαρόκ, αναγεννησιακά και άρτνουβό κτίρια, πάνω από τα οποία κυριαρχεί  το μεσαιωνικότης κάστρο.

Θα περπατήσουμε μέχρι την κεντρική πλατεία Preseren, που οφείλει την ονομασία της στον μεγαλύτερο ποιητή της Σλοβενίας FrancePreseren. Ανακαλύπτουμε τα κρυφά δρομάκια της πόλης και συνεχίζουμε κατά μήκος του ποταμού για να νοιώσουμε την μαγεία της ελκυστικής πόλης. Στην επιστροφή μας προς την Τεργέστη, θα δειπνήσουμε σε τοπική τρατορίατης πόλης)  με γεύσεις της περιοχής .

Αργότερα μπορούμε να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου κοντά στο ξενοδοχείο μας .ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !

 

28/04 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ  ΠΑΣΧΑ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ

ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ  ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ  ΙΣΤΡΙΑΣ  /ΠΙΡΑΝ-  ΠΟΡΕΤΣ-  ΡΟΒINI

 

Πρόγευμα και  αναχώρηση νωρίς το πρωί  για την Ίστρία, την βορειοδυτική χερσόνησο της Κροατίας με τουςπιο περιζήτητους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, τα γραφικά χωριουδάκια και τις παραθαλάσσιες κωμοπόλεις.Επισκεπτόμαστε την μεσαιωνική  πόλη Πιράν  με τα γραφικά σοκάκια της  και την πανέμορφη πλατεία Ταρτίνι , αφιερωμένη στον διάσημο βιολιστή GiuseppeTartini, που συνέβαλλε ,ώστε να γίνει η πόλη παγκοσμίως γνωστή. Συνεχίζουμε για τοΠόρετς (Παρέντζο) μια καλοδιατηρημένη πόλη με το σημαντικότερο  μνημείο της, την βυζαντινή εκκλησία του Αγ. Ευφρασίου που κοσμείται με υπέροχα ψηφιδωτά σε χρυσό φόντο και η οποία από το 1997 ανήκει στον κατάλογο μνημείων Παγκοσμίου Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Γευματίζουμε σε εστιατόριο με τοπικές γεύσεις ,δίπλα στη θάλασσα στην καταπράσινη περιοχή LagunaZelena. Συνεχίζουμε για τη γραφική ενετική καστροπολιτεία του Ροβίνιδημοφιλές θέρετρο όπου μπορούμε να απολαύσουμε τη βόλτα μας στα στενά πανέμορφα σοκάκια της, στο παλιό λιθόστρωτο κέντρο της και να θαυμάσουμε την Βασιλική της Αγίας Ευφημίας, εμπνευσμένη από τον Άγιο Μάρκο της Βενετίας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Τεργέστη  γεμάτοι όμορφες εικόνες από την εκδρομή μας . Διανυκτέρευση.

Οι επισκέψεις ενδέχεται να γίνουν και με διαφορετική σειρά

Δευτέρα 29/04    ΤΕΡΓΕΣΤΗ –ΡΑΒΕΝΝΑ  (ΔΝ)

 

 

 

Μετά το πρόγευμα αποχαιρετούμε την Τεργέστη και αναχωρούμε για την κεντρική Ιταλία και την  Βυζαντινή Ραβέννα. Επιβάλλεται η επίσκεψη και ξενάγηση στα βυζαντινά μνημεία της (5ος και 6ος αι. μ.Χ) που ανήκουν στο παγκόσμιο δίκτυο της UNESCO, λόγω των εντυπωσιακών παλαιοχριστιανικών ψηφιδωτών μοναδικής σπουδαιότητας στην Δύση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Πλούσιο δείπνο εντός του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.

GRANDHOTELMATTEI 4* sup.

Τρίτη  30 /04   ΑΝΚΟΝΑΕΝΠΛΩ

Προγευματίζουμε και αναχωρούμεγιατην Ανκόνα .Άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση και απόπλους στις 13.30 (ΑΝΕΚ -SUPERFAST) .Διανυκτέρευση εν πλώ.

Τετάρτη  01/05   Καλό Μήνα !  ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Το ταξίδι μας στην Αδριατική  κυλάει μαζί με  τις εντυπώσεις μας ακόμα ζωντανές από την ομορφιά και την καθαρότητα των τοπίων , που είδαμε , μαζί με τις εικόνες που κρατήσαμε στη μνήμη μας &απαθανατίσαμε στις φωτογραφίες μας. Μεσημεριανή άφιξη στην Πάτρα και άμεση αναχώρηση για την  Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση.

 

Κόστος κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο & 4κλινη καμπίνα με ημιδιατροφή

Δίκλινο Επιβάρυνση μονοκλίνου
Συμμετοχές22,23,24ατόμων €830 + € 210
Συμμετοχές 25-29ατόμων € 800 + € 210
Συμμετοχές 30-35ατόμων € 780 + € 210
Συμμετοχές κάτω των 22 ατόμων € 860 + € 210

Επιβάρυνση  σε 2κλινη εσωτερική καμπίνα = + 50 ευρώ /άτομο και για τις 2 διαδρομές

Επιβάρυνση  σε 2κλινη εξωτερική καμπίνα = +60 ευρώ /άτομο και για τις δύο διαδρομές

¨»»»»»»»       σε 4κλινη εξωτερική καμπίνα  = + 20 ευρώ /άτομο και για τις δυο διαδρομές

 

ΣΑΣ  ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ     

1.Εισιτήρια πλοίου Ελλάδα – Ιταλία – Ελλάδα  σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες

2.Μετακινήσεις, εκδρομές , περιηγήσεις  με πολυτελές πούλμαν

3.Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* superior

  1. Τέσσερεις (4)ΔΝ στην Τεργέστη ξενοδοχείο 4* sup. + (1 ΔΝ )στη Ραβέννα 4* sup .
  2. Ημιδιατροφή / 3 Δείπνα + 1 Γεύμα + πλούσιος πρωινός μπουφέςκαθημερινά (όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα )
  3. Είσοδοι πόλεων και σταθμεύσεις λεωφορείου
  4. Έμπειρη Αρχηγός /Ξεναγός του γραφείου

8.Ξεναγήσεις – Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

  1. 9. Φάκελος με χάρτες &ενημερωτικά έντυπα

10.Φόροι λιμένων/διόδια αυτοκινητοδρόμων

11 .Ασφάλεια επαγγελματικής Άστικής  Ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Γεύματα στο πλοίο ,εισιτήρια εισόδων σε μουσεία ,τρενάκια ,πλοιάρια και  αχθοφορικές υπηρεσίες. .
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων Ιταλίας12 ευρώ / άτομο  για όλες τις διανυκτερεύσεις

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • Στις διαδρομές με το πούλμαν  πραγματοποιούνται  συχνές  στάσεις  για ξεκούραση  των ταξιδιωτών .
  • Πιθανές αλλαγές μπορεί να πραγματοποιηθούν, προκειμένου να βελτιωθεί η ροή του προγράμματος

 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ STARHOTELSAVOIAESCELSIORPALACE