Δελτίο τύπου 15-04-2019

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου ο Σύλλογος Χίων Κηφισιάς και Βορείου Αττικής πραγματοποίησε εκδήλωση ιστορικής μνήμης με θέμα: «197 χρόνια από τη σφαγή της Χίου και τον  φωτοδόξαστο  Κωνσταντίνο Κανάρη».  Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς η φιλόλογος κ. Λίλα Παπαδημητρίου παρουσίασε ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ για τη σφαγή της Χίου το 1822 και τον Κωνσταντίνο Κανάρη, τον μπουρλοτιέρη του Αιγαίου. Το ακροατήριο παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον και προσήλωση  τα γεγονότα να ζωντανεύουν και να ξετυλίγονται.

Το ιστορικό αυτό ντοκιμαντέρ έχει παρουσιαστεί τρεις φορές στη Χίο, καθώς και στις εκδηλώσεις  που γίνονται κάθε χρόνο τον Ιούνιο για το ολοκαύτωμα των Ψαρών, παρουσία της πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αγγελική Τριανταφύλλου Πιτίδη  αναφερόμενη στις ηρωικές στιγμές της ιστορίας μας, των οποίων η μνήμη πρέπει να μένει ανεξίτηλη και παράδειγμα για τις επόμενες γενιές, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους.  Η κ. Λίλα Παπαδημητρίου μάγεψε το ακροατήριο με τον τρόπο που παρουσίασε τα γεγονότα, ώστε η συγκίνηση να είναι διάχυτη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος,  πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Κηφισιάς. Παρευρέθησαν  εκπρόσωποι της Μητρόπολης Κηφισιάς, του λιμενικού,  καθηγητές πανεπιστημίου και ο κ. Βασίλης Τερζής ως εκπρόσωπος του ιδρύματος Τσάκου.  Άκρως τιμητική ήταν η παρουσία  μελών της οικογενείας  Κανάρη.