Κηφισιά 19-11-22 ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΙΜΙΖΗΣ

Το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου νοιώσαμε τόσο υπερήφανοι, παρακολουθώντας στο Πολιτιστικό του Δήμου Κηφισιάς, το ντοκιμαντέρ με τα επιστημονικά επιτεύγματα του παγκοσμίου φήμης αστροφυσικού, του Ακαδημαϊκού, Σταμάτη Κριμιζή, του ΧΙΩΤΗ, του ΒΡΟΝΤΑΔΟΥΣΗ αστροφυσικού. Έλεγε κάποτε ένας δάσκαλος ότι όταν ένας άνθρωπος κάνει ένα βήμα μπροστά, ολόκληρη η ανθρωπότητα πάει μπροστά και όταν ένας άνθρωπος κάνει ένα βήμα πίσω, ολόκληρη η ανθρωπότητα πάει πίσω. Ο Σταμάτης Κριμιζής έκανε πολλά βήματα μπροστά, μια και κατάφερε απλά να φτάσει με την ομάδα του σχεδόν μέχρι τον Ήλιο! Ακουγόντουσαν όλα αυτά σαν ιστορία επιστημονικής φαντασίας και όμως είναι γεγονός, έφτασαν και εξερεύνησαν τον Άρη, τον Δία, τον Κρόνο, τον Πλούτωνα, όλους τους πλανήτες και τα φεγγάρια τους και μας αφήνει μια τεράστια κληρονομιά επιστημονικών κατακτήσεων, αλλά προπάντων, μια ανθρωπιά, ένα πρότυπο ταπεινότητάς, αξιοκρατίας, ήθους, απλότητας. Ένας επιστήμονας στον οποίο υποκλίνεται ολόκληρος ο πλανήτης και έχουμε την τιμή να είναι Έλληνας, να είναι Χιώτης. Ένας Χιώτης που έγραψε το όνομα του όχι μόνο στην Ιστορία του πλανήτη, αλλά και στα άστρα. Ένας ακόμα μεγαλοφυής Έλληνας, που θα μείνει στην Ιστορία της ανθρωπότητας να διδάσκει, να εμπνέει, να τιμά την Ελλάδα και τη Χίο, όπως τόσοι άλλοι σοφοί Έλληνες.

Ο σύλλογος Χίων Κηφισιάς και Βορείου Αττικής, τίμησε τον Ακαδημαϊκό Σταμάτη Κριμιζή, στο Καστρί της Κηφισιάς, εδώ και πολλά χρόνια. Με αυτή την επιστολή, θέλουμε και πάλι να του εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας, την υπερηφάνεια μας, μιας και τον έχουμε πατριώτη και να του ευχηθούμε όπως και ο καπετάν Τσάκος, να είναι η Παναγιά μαζί του. Πιστεύω ότι τον περιμένουν και άλλα επιτεύγματα και με χαρά θα τον τιμήσουμε και πάλι.

Δρ.  Αγγελική Τριανταφύλλου – Πιτίδη

Ιατρός Μικροβιολόγος