Ο Σύλλογος Χίων Κηφισιάς τιμά τον επίτιμο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό

Στο  κτήμα  Συγγρού, που ήταν Χιώτης, ο Σύλλογος  Χίων Κηφισιάς και Βορείου Αττικής, τίμησε την Κυριακή 05-04-09, τον συμπατριώτη και συμπολίτη τους Δημήτρη  Λινό, σε μία άψογα οργανωμένη εκδήλωση με πολλή αγάπη και άρωμα Χίου. Στην τιμητική εκδήλωση παρέστησαν ο Βουλευτής Χίου Ιωάννης Κοσμίδης, ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς, ο Γενικός επίτροποςς Διοικητικών Δικαστηρίων Κων. Πετρόπουλος, Αντιπρόεδροι Αρ.Πάγου, Αντιεισαγγελείς Αρ.Πάγου, Αρεοπαγίτες και Εισαγγελικοί λειτουργοί, ο   Αντιπρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστηρίων, πολλοί δικαστικοί λειτουργοί, ο Γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γεώργιος Πατούλης, ο Αερολιμενάρχης Χίου κ. Μ. Τριαντάφυλλος, ο Πρόεδρος της ΟΧΣΑ Αργύρης Κοκκινάκης, του Δρομοκαείτιου Νοσοκομείου, πολλοί πρόεδροι Χιώτικων Συλλόγων, αλλά και Συλλόγων Κηφισιάς και πλήθος κόσμου, χιώτες, κηφισιώτες, Μαρουσιώτες, Δημοτικοί Σύμβουλοι Κηφισιάς και Αμαρουσίου.

Την προσωπικότητα και το έργο του τιμωμένου παρουσίασε ο Αρεοπαγίτης και Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο Πλωτίνος γράφει, λέει ο κ. Αθανασίου, ότι « ο καθένας προβάλλει τον εαυτό του με τον τρόπο ζωής και το έργο του.» Η Ελληνική Δικαιοσύνη είχε την τύχη να την υπηρετήσει ο κ.Λινός. Ένας άνθρωπος που προικίσθηκε από τη φύση με οξύνοια, που σε συνδυασμόμμε την άρτια νομική κατάρτηση και την ευθυκρισία του, το ακμαίο και ελεύθερο φρόνημα του και την αγωνιώδη προσπάθεια του να δίνει λύσεις, σύμφωνα με τα κοινωνικά δεδομένα και να ερμηνεύει παρωχημένες διατάξεις, προσαρμόζοντας αυτές στις σύγχρονες βιοτικές ανάγκες με βάση πάντα το συμφέρον του ανθρώπου, τον κατέστησαν δέκτη του σεβασμού και της αναγνώρισης του συνόλου του νομικού και ειδικότερα του δικαστικού κόσμου.

Ο Δημήτρης Λινός βλάστησε από τις ρίζες αυτού του ιστορικού νησιού, τη Χίο, που τον γέννησε το 1939. κ.λ.π, κ.λ.π.

Και κλίνει ο κ. Αθανασίου : Κύριε Εισαγγελέα, η Χίος στο πέρασμα του χρόνου, έλαβε πολλά ονόματα, βασισμένη σε μύθους παραδόσεις και φυσικά χαρακτηριστικά. την είπαν πιτυούσα, ( από τα πολλά της πεύκα ), οφιούσα ( από τα πολλά της φίδια ), ανεμόεσα ( από τους συχνούς ανέμους) Χία ( από τη νύφη Χιόνη, κόρη του πρώτου Βασιληά Οινοπίωνα) Μαυρονήσι ( από το χρώμα των βουνών της στη μακρινή τους θέα ), Μάκρη ( από το σχήμα της) Αιθάλεια ( από το χρώμα της).

Με όποιο όνομα και σε όλο το βάθος του χρόνου, το νησί αυτό, να είστε σίγουρος, ότι είναι περήφανο για σας! Κυρίες και Κύριοι σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Και πράγματι, όλοι οι Χιώτες και πιστεύω κι όλοι όσοι γνωρίζουν τον Δημήτρη Λινό , είμαστε περήφανοι γι αυτόν. Του ευχόμεθα υγεία και κάθε ευτυχία ! εμείς θα τον έχουμε πρότυπο.