ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΤΩΝΙΟ

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, τίμησαν οι Χιώτες, ο Σύλλογος Χίων Κηφισιάς και Βορείου Αττικής, στην κοπή της πίτας τους, τον συμπατριώτη τους, πατέρα Αντώνιο, για το φιλανθρωπικό έργο που εδώ και δώδεκα χρόνια επιτελεί: τη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς.

Ο πατέρας Αντώνιος, γέννημα θρέμμα της Χίου, σε ηλικία 26 ετών, αναλαμβάνει ιερέας της ενορίας Ακαδημίας Πλάτωνος, όπου και έβαλε σε εφαρμογή την εντολή που κάθε ιερέας λαμβάνει, να ανήκει στο ποίμνιο του και όχι πια στον εαυτό του και να νοιάζεται γι αυτό. Με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για τα παιδιά αυτά που βίωναν καθημερινά την εγκατάλειψη, την αδιαφορία, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό, σε μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, την Ακαδημία Πλάτωνος, αφιερώνει τη ζωή του σε αυτό το έργο που εκτός από έργο αγάπης είναι για εκείνον έργο ζωής. Έτσι δημιουργείται η «Κιβωτός του Κόσμου» ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που μαζί με μια ομάδα εθελοντών που πλαισιώνουν ανιδιοτελώς τον πατέρα Αντώνιο και τα παιδιά, με διάθεση προσφοράς και αγάπης, συγκεντρώνει σήμερα περίπου 300 παιδιά, από βρέφη έως 18 ετών, σχηματίζοντας έτσι μια πολυθρησκευτική και πολυπολιτισμική κοινότητα που ανθεί και μεγαλουργεί στο κέντρο της Αθήνας.

Με μοναδικό σύμμαχο την εν Χριστώ Αγάπη και με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν, έχουν αναλάβει την καθημερινή σίτιση των παιδιών, τις ανάγκες τους για ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και την εκπαίδευσή τους με φροντιστηριακά μαθήματα που παραδίδονται καθημερινά από εθελοντές καθηγητές, οι οποίοι προσφέρονται αφιλοκερδώς σε αυτό το έργο αγάπης, καθώς και πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, με εργαστήρια κεραμικής, αγιογραφίας και πληροφορικής, που με πολύ κόπο και μεράκι κατάφεραν να δημιουργήσουν. Διδάσκονται επίσης ξένες γλώσσες, παραδοσιακοί χοροί και λαϊκά μουσικά όργανα.

Σε ένα δεύτερο χώρο ετοιμάστηκε και λειτουργεί ξενώνας δυναμικότητας 40 κλινών για τις άστεγες και κακοποιημένες μητέρες με τα παιδιά τους. Παράλληλα επί καθημερινής βάσης προσφέρουν φαγητό σε 1.300 άτομα, ως επί το πλείστον άγαμες και άστεγες μητέρες και τα παιδιά τους, σε ένα μισθωμένο χώρο 180 τ.μ.

Μεγάλο και αξιέπαινο έργο, ανάλογο της προσωπικότητας του πατέρα Αντωνίου, που σε σκλαβώνει από την πρώτη γνωριμία μαζί του, με την απλότητα, την ταπεινότητα και την ηρεμία του. Να είναι ευλογημένος ο ίδιος, η ομάδα του, το έργο του και μακάρι να εμπνεύσει και άλλους σε παρόμοια έργα. Ο Σύλλογος προσέφερε το ποσό των 1.000 €, αλλά και οι παρευρισκόμενοι προθυμοποιήθηκαν και συμμετείχαν σε προσφορά για την ΚΙΒΩΤΟ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής Χίου, Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς-Ερυθραίας-Εκάλης, Νίκος Χιωτάκης, ο ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής, ο τ. εισαγγελέας Αρείου Πάγου Δημήτριος Λινός, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Συλλόγων και πλήθος κόσμου, Χιώτες και φίλοι του Συλλόγου. Θερμές ευχαριστίες στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και την εταιρεία Άνεμος για τις προσφορές τους.