Κωνσταντινούπολη 4ήμερη αεροπορική εκδρομή αναχώρηση 03/05 – 06/05/13

 

1η μέρα 03-05: Κων/πολη: Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο και αναχώρηση ώρα 08:20 με Ολυμπιακή για την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη μετά από μια ώρα. Επίσκεψη και προσκύνημα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου και θα παρακολουθήσουμε την λειτουργία των Βαίων και στην εκκλησία των Βλαχερνών. Επίσκεψη στο ιστορικό καφενείο του Πιέρ Λοτί από όπου πίνοντας τον καφέ ή το τσάι μας θα απολαύσουμε πανοραμικά τη Βασιλεύουσα και τον Κεράτιο κόλπο. Επίσκεψη στο Miniaturk ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα από μικρογραφίες ιστορικών κτιρίων στον κόσμο όπου τα περισσότερα είναι από την Κων/πολη και την Ανατολή. Γεύμα κάτω από την γραφική γέφυρα του Γαλατά με πανοραμική θέα.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

μέρα:Κων/πολη: Μετά το πρωινό ξεκινάμε την βόλτα μας περνώντας την γέφυρα του Βοσπόρου για την Ασιατική πλευρά της Πόλης. Με καραβάκι περνάμε στον Πύργο του Λεάνδρου – Kiz Kulesi, γνωστό ορόσημο του Βοσπόρου. Αφού πιούμε τον καφέ μας θαυμάζοντας το μαγευτικό προφίλ όλης της Κωνσταντινούπολης με την Αγία Σοφία, τον Πύργο του Γαλατά, τον Κεράτιο Κόλπο, τον Βόσπορο και την Προποντίδα με τα Πριγκηπόνησα στο βάθος, συνεχίζουμε την βόλτα μας στην Ασιατική πλευρά, όπου θα επισκεφθούμε το παλάτι Κιουτσούκσου (Kucukcu kasri), που χτίστηκε επί εποχής Αβδούλ Μετζίτ του Ά. Ένα κερί στο Αγίασμα της Παναγίας του Γκιόκσουγιου – Γενέθλιον της Θεοτόκου. Περνώντας από την 2η γέφυρα του Βοσπόρου προς την Ευρωπαϊκή πλευρά αυτή τη φορά, συνεχίζουμε μέχρι το Ρούμελι Καβαγί – τελευταίο χωριό στο Βόσπορο – όπου θα γευματίσουμε σε παραθαλάσσιο εστιατόριο με φρέσκο ψάρι. Επιστροφή στην Πόλη. Το βράδυ προαιρετική επίσκεψη σε κέντρο διασκεδάσεως με φολκλορικό πρόγραμμα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα:Κων/πολη: Μετά το πρωινό επίσκεψη στον Πύργο του Γαλατά συνεχίζουμε με το αρχαιολογικό Μουσείο όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε και την αλυσίδα που έκλεινε την είσοδο του Κερατίου Κόλπου. Επίσκεψη και ξενάγηση στην θρυλική Αγία Σοφία και στην μικρή Αγία Σοφία το Ελληνικό χριστιανικό μοναστήρι των Αγίων Σεργίου και Βάκχου το οποίο χτίστηκε επί Ιουστινιανού. Στο ναό αυτό εκκλησιάζονταν ο βασιλειάς μετά πομπής την 3η μέρα της Διακαινησίμου. Γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο. Ελεύθερος χρόνος στην διάθεσή σας για ψώνια στην Κλειστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί) με τα 4000 μαγαζάκια και στο Μισίρ Τσαρσί με τα εδώδιμα και αποικιακά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Όποιος επιθυμεί μπορεί να απολαύσει ένα ιστορικό χαμάμ του Γαλατά Σαράι. Διανυκτέρευση.

4η μέρα : Κων/πολη: Πρωινό και ελεύθερες ώρες στην διάθεσή σας στον γραφικό πεζόδρομο του Πέραν. Εκεί βρίσκονται οι εκκλησίες της Αγίας Τριάδος και της Παναγίας. Δοκιμάστε τα καταπληκτικά προφιτερόλ στην Patisserie του ‘Inci’ και ψωνίστε τα περίφημα λουκούμια του Χατζημπεκίρ. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο ώρα 11:30. Προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του Βοσπόρου. Σήμερα προτείνουμε γεύμα με το καλύτερο παραδοσιακό κεμπάμπ της Πόλης πάνω στη θάλασσα του Μαρμαρά εκεί όπου έτρωγε ο Κεμάλ Ατατούρκ το εστιατόριο Uludag. Τελευταία μας επίσκεψη στο Turkuazoo Aquarium (Ενυδρείο) το μεγαλύτερο της Ευρώπης για ένα υποθαλάσσιο σαφάρι. Μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πτήση για Αθήνα ώρα 21:20 με Ολυμπιακή. Άφιξη και τέλος εκδρομής.

 

Τιμή συμμετοχής       560

 

Περιλαμβάνει

1.Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κων/πολη-Αθήνα

2.Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* στην πλατεία Τακσίμ με  μπουφέ πρωινό

3.Τρία γεύματα στην Κων/πολη

4.Περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

5.Αρχηγός – Ελληνόφωνος ξεναγός

6.Ταξιδιωτική ασφάλεια

7.Φόρους αεροδρομίων

 

Δεν περιλαμβάνει

1.Εισόδους μουσείων 2.Ποτά, φιλοδωρήματα 3.ότι αναφέρεται ως προαιρετικό