Δελτίο τύπου

Αθήνα  26-11-13

Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου και ώρα 07:00 μ.μ., στην αίθουσα ‘’Βασίλης Γκατζόπουλος’’  του Πολιτιστικού Κέντρου Κηφισιάς, ο Σύλλογος Χίων Κηφισιάς και Βορείου Αττικής, πραγματοποίησε επετειακή εκδήλωση για τα 101 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου.

Παρά τη βροχή που έπεφτε ακατάπαυστα, παρά πολλοί Χιώτες και όχι μόνο ,μέλη και φίλοι του Συλλόγου, προσήλθαν στην εκδήλωση για να εορτάσουν την ημέρα αυτή μαζί με τους συμπατριώτες τους.

Ομιλητής ο ιατρός  Δρ. Αναστάσιος Τριπολίτης με θέμα :

« Η συμβολή των Χίων στην πρόοδο  της Ελλάδας και των Ελλήνων»

Το καλωσόρισμα στους προσκεκλημένους έκανε η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αγγελική Τριανταφύλλου -Πιτίδη, που αναφέρθηκε στον κύριο στόχο του Συλλόγου, τη σύσφιξη  των σχέσεων των Χίων της περιοχής, μέσω των δραστηριοτήτων που οργανώνει ο Σύλλογος καθώς και την ανθρωπιστική του δράση.

Ο  Δήμαρχος κ. Νίκος Χιωτάκης απηύθυνε χαιρετισμό, αναφέρθηκε στην επέτειο της απελευθέρωσης  της Χίου και συνεχάρη το Σύλλογο για την όλη δραστηριότητά του.

Τον ομιλητή παρουσίασε η κ. Αγγελική Καλογεράκη – Καρμίρη, ταμίας του Συλλόγου, αναφερόμενη στην προσωπικότητα, το επιστημονικό και ανθρωπιστικό έργο του.

Ο κ. Τριπολίτης με γλαφυρό τρόπο παρουσίασε τους τόσους πολλούς ευεργέτες που γέννησε  το νησί της Χίου όπως Συγγρός, Βαρβάκης , Δρομοκαϊτης, Σκυλίτσης αλλά και πλήθος σύγχρονων ευεργετών.

Η συμμετοχή των ακροατών κατά τη διάρκεια της ομιλίας έδινε ένα κλίμα συντροφιάς που αναφερόταν στην προσφορά  άξιων συμπατριωτών τους.

Το κοινό ενθουσίασε το κλείσιμο της εκδήλωσης με νησιώτικούς χορούς που παρουσίασε το επίλεκτο τμήμα παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Κέντρου Κηφισιάς «Δημήτριος Βικέλας», με διδασκαλία της κ. Δέσποινας Σκέρλου, που είναι άξια  θερμών  συγχαρητηρίων  για την τέλεια εμφάνιση  με αυθεντικές παραδοσιακές στολές, και το μεστό ιστορικό λόγο της κατά την παρουσίαση των χορευτικών δρώμενων. Πραγματικά αξίζει τις ευχαριστίες μας γιατί πάντα με προθυμία πλαισιώνει παρόμοιες εκδηλώσεις τιμώντας την παράδοση και τον πολιτισμό μας.

Σε ευχάριστη ατμόσφαιρα ακολούθησε δεξίωση που έδωσε την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν παλιοί γνώριμοι και συμπατριώτες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης, ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής,   ο πρώην εισαγγελέας του  Αρείου Πάγου κ. Δημήτριος Λινός, η πρώην Δήμαρχος Νέας Ερυθραίας κ. Βασιλική Ταμβάκη,  εκπρόσωπος του Δημάρχου Αμαρουσίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Σύμβουλοι Δημοτικών Ενοτήτων και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.