Ο Σύλλογος Χίων τίμησε τα ελευθέρια της Χίου http://typoskifissias.gr/kifissia/4155-o-syllogos-xion-timise-stin-kifisia-ta-eleytheria-tis-xiou

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου  Ο Σύλλογος Χίων Κηφισιάς και Βορείου Αττικής πραγματοποίησε,  με πολλή μεγάλη επιτυχία,  εκδήλωση για την επέτειο απελευθέρωσης της Χίου στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου  Κηφισιάς η πρόεδρος του συλλόγου κ. Αγγελική Τριανταφύλλου Πιτίδη καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του συλλόγου.  Ακολούθησε η γραμματέας κ. Μαρία Μενδωνίδου που τόνισε τη σημασία που έχει η γνώση της πνευματικής κληρονομιάς κάθε τόπου ώστε να εμπνέονται οι νεώτερες γενιές, να αποκτούν αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και υπευθυνότητα για το μέλλον της πατρίδας μας  και του ανθρώπου πάνω στη γη.  Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος απηύθυνε  χαιρετισμό εξαίροντας την ιστορία και τον πολιτισμό της Χίου, την οποία έχει επισκεφθεί, και συνεχάρη τον σύλλογο που αναδεικνύει την ιστορία του νησιού.

Το θέμα της επιστημονικού ενδιαφέροντος διάλεξης ήταν «Αρχαιολογία και τέχνη της Χίου στην κλασική αρχαιότητα»  το οποίο παρουσίασε η Χιώτισσα ομότιμη καθηγήτρια κλασικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Άννα Λαιμού με παραστατικό τρόπο και παράλληλη προβολή θησαυρών τέχνης της κλασικής εποχής. Το κοινό παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον και προσοχή.

Την εκδήλωση έκλεισε η χορωδία των «Μικρών Τροβαδούρων»  υπό τη διεύθυνση του κ. Ουρκέρογλου.

Ακολούθησε δεξίωση που έδωσε την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν οι Χιώτες και οι φίλοι του νησιού που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.