Retreat Ευεξίας και Αναζωογόνησης και Φροντίδας!!! “Φρόντισε με”

Retreat Ευεξίας και Αναζωογόνησης και Φροντίδας!!! “Φρόντισε με” |Από την ψυχοθεραπεύτρια  και σύμβουλο Ευεξίας  Διονυσία Γιαννοπούλου.

Αιδηψός

Άνοιξη.. Οι χυμοί εκρήγνυνται και τα μπουμπούκια ανθίζουν…

Ήρθε η ώρα να αποτινάξουμε από πάνω μας τη βαριά ενέργεια του χειμώνα και να φύγουμε από την εσωστρέφεια του χειμώνα.
Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να τρέχουμε για λίγο, να αφεθούμε και να χαλαρώσουμε για να αφουγκραστούμε τις πραγματικές μας ανάγκες και να συναντήσουμε τις επιθυμίες της καρδιάς μας.

Στο retreat αυτό θα καλωσορίσουμε την υπέροχη εποχή της άνοιξης, καθαρίζοντας τα υπολείμματα του χειμώνα και θα ξυπνήσουμε τις αισθήσεις μας με μυρωδιές, γεύσεις, ήχους, χρώματα, λουλούδια, θάλασσα, ανοιξιάτικη φύση.
Όλη μας ύπαρξη θα αναζωογονηθεί, το σώμα μας θα ενεργοποιηθεί, η ζωντάνια μας θα ενδυναμωθεί… Η χαρά μας θα απογειωθεί..
Ξυπνώντας από τη χειμερία νάρκη, ανοίγοντας καινούργιο χώρο στη ζωή μας για να προσελκύσουμε χαρά, φως και αγάπη και νέα πρόσωπα και δυνατές συγκινήσεις.

Στο σεμινάριο αυτό:

• Θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας να μας φροντίσουν.
  • Θα συνδεθούμε με πηγές θρέψης και με τα σεντούκια των αποθεμάτων των προηγούμενων γενιών.
  • Θα υποστηρίξουμε τα αδύναμα κομμάτια μας.
  • Θα ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση μας
  • Θ’ ανοίξουμε τις εσωτερικές μας ντουλάπες για να ξεφορτωθούμε φορτία (σωματικά και συγκινησιακά) και να καθαρίσουμε και να βάλουμε τάξη.
  • Θα μεταμορφώσουμε τα θλιμμένα – ανικανοποίητα κομμάτια μας.
  • Θα μάθουμε να βάζουμε όρια σε όλους και σε όλα που μας ρουφάνε τη δύναμη και την ενέργεια μας και μας ταλαιπωρούν.
  • Θα εκπαιδευτούμε στο να μάθουμε να προστατεύουμε και να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να δίνουμε προτεραιότητα στις δικές μας ανάγκες.
  • Θα δώσουμε και θα πάρουμε αγάπη.
  • Θα συνδεθούμε με την  «βασίλισσα»μέσα μας.
  • Θα καθαρίσουμε και θα αποτοξινωθούμε από τα βάρη του χειμώνα.
  • Θ’ ανανεώσουμε τις μπαταρίες μας με μασάζ των 4 στοιχείων ( γη, νερό, φωτιά, αέρας).
  • Θα ξυπνήσουμε τις αισθήσεις μας με ανοιξιάτικες μυρωδιές, χρώματα, γεύσεις, ήχους, χορό.

. Είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεφορτωθούμε όλη την κούραση και το άγχος που μας βαραίνει. Ήρθε η ώρα ν’ αλλάξουμε όλες τις κακές συνήθειες “μη φροντίδας” του εαυτού μας και να κάνουμε ένα “restart”.

Οι ιαματικές πηγές από την αρχαιότητα ήταν τόπος φροντίδας, θρέψης, κάθαρσης, αναζωογόνησης και κοινωνικοποίησης.

Η ζωή μας έχει πολλές υποχρεώσεις και απαιτήσεις. Αναγκαζόμαστε συχνά να παραμερίσουμε τις προσωπικές μας ανάγκες και να εστιάσουμε την προσοχή μας στη δουλειά ή στην οικογένεια μας κι’ έτσι να ξεχάσουμε τον εαυτό μας. Είναι όμως καιρός ν’ αποτραβηχτούμε για λίγο από τις προκλήσεις και τις απαιτήσεις του εξωτερικού κόσμου και να επικεντρωθούμε σ’ εμάς!

Τι χρειάζεται για να “θρέψουμε” τον εαυτό μας ξανά; Γνωρίζουμε τις πραγματικές μας ανάγκες; Είμαστε συνδεδεμένοι με πηγές ευχαρίστησης; Όσο φροντίζουμε τον εαυτό μας τόσο αυξάνεται η αυτοεκτίμησή μας και τόσο οι γύρω μας αρχίζουν να μας φροντίζουν. Φροντίζοντας τον εαυτό μας, οι σχέσεις μας θα ανθίσουν σαν λουλούδια και θα μπορούμε να φροντίζουμε και τους άλλους καλύτερα.